Simon Lévelt

Simon Lévelt – Darjeeling Ambootia Royal First Flush

Simon Lévelt – Darjeeling Ambootia Royal First Flush

De eerste thee na de winterstop uit Darjeeling, een kleine maar beroemde theeregio in het noorden van India, heeft veel trouwe fans. Tussen de door het korte oxidatieproces fris groene blaadjes vind je prachtige nieuwe uitlopers die voorzien zijn van fijne haartje. Een typische eigenschap van de eerste pluk. Het blad ruikt bloemig en fruitig, aroma’s die ook terug te vinden zijn in de smaak in het kopje. Een hint van vanille en amandel en een licht drogend mondgevoel maken dit tot een spannende thee. Om al deze mooie aroma’s ook in je kopje te krijgen is een watertemperatuur van 100 ℃ en trektijd van 3-4 minuten. Twee gram per kopje is een mooie uitgangspositie.

5uit5

Verkrijgbaar bij Simon Lévelt
Prijs: € 6,98 per 50 gram

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.