Simon Lévelt

Simon Lévelt – Darjeeling Ambootia Royal First Flush

Simon Lévelt – Darjeeling Ambootia Royal First Flush

De eerste thee na de winterstop uit Darjeeling, een kleine maar beroemde theeregio in het noorden van India, heeft veel trouwe fans. Tussen de door het korte oxidatieproces fris groene blaadjes vind je prachtige nieuwe uitlopers die voorzien zijn van fijne haartje. Een typische eigenschap van de eerste pluk. Het blad ruikt bloemig en fruitig, aroma’s die ook terug te vinden zijn in de smaak in het kopje. Een hint van vanille en amandel en een licht drogend mondgevoel maken dit tot een spannende thee. Om al deze mooie aroma’s ook in je kopje te krijgen is een watertemperatuur van 100 ℃ en trektijd van 3-4 minuten. Twee gram per kopje is een mooie uitgangspositie.

5uit5

Verkrijgbaar bij Simon Lévelt
Prijs: € 6,98 per 50 gram

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!