REVIEW: SINGLE ESTATE ETHIOPIË DIMA NATURAL

Single Estate Coffee Roasters Ethiopië Dima natural

Elke editie van koffieTcacao magazine proeven de professionals van koffieTcacao blind koffie, thee en chocolade. Voor koffieTcacao 27 boog koffiekenner Jens Crabbe zich over de Ethiopië Dima Natural van Single Estate Coffee Roasters.

Ethiopië Dima Natural van Single Estate Coffee Roasters

REVIEW JENS CRABBÉ – rating 4/5

Door het gladde oppervlak van de boon en het intenszoete, funky aroma denk ik vrijwel direct aan een natural processed koffie. De branding is correct; de bonen hebben een mooie donkerbruine kleur, wat de fruitigheid en zoetheid alleen maar ten goede komt.

Ik start met 19 gram koffie op 50 ml water en 28 à 30 sec doorlooptijd. Het aroma alleen al bevestigt mijn vermoeden: een natural of ongewassen koffie met duidelijke toetsen van blauwe bes en karamel. In de mond heerst een zoete aanzet met yoghurt en blauwe bes als hoofdsmaak. In de nasmaak en achter op de tong vind ik echter een zekere rokerigheid, wat kan duiden op een te grote rookontwikkeling in de trommel van de brander.
In combinatie met melk is een natural koffie zo goed als altijd een winner. Net een milkshake! Deze koffie is dus zeker aan te raden als cappuccino op hete zomerdagen!
4uit5 Ethiopië Dima Natural 

Verkrijgbaar via singleestatecoffee.nl
Prijs € 18,50 voor 500 gram  

Wil je naast deze review ook de nieuwste reviews lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT