Slow living bij Hotel âme in Rotterdam

Het nieuwe Hotel âme in Rotterdam voorziet met een hotel, café en conceptstore onder één dak in een ultiem gevoel van slow living. 

Om de hoek van één van de drukste straten van Rotterdam opende Hotel âme afgelopen zomer de deuren. De nieuwe hotspot is gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit 1867. Het interieur van dit hotel, café en conceptstore straalt met de aardse kleuren, natuurlijke materialen en hoge plafonds kalmte, rust en eenvoud uit.

Alle credits hiervoor gaan naar foto- en videograaf Manfung en Angel Cheung-Kwok, tevens oprichter van Studio Kurē. Het koppel werd door ondernemers in de hotellerie Marleen en Lynn Wang aangetrokken als het creatieve en operationele brein van Hotel âme.

Hotel āme Rotterdam

Alles onder één dak bij Hotel âme

Samen trok het viertal meerdere jaren uit om het plan voor het boetiekhotel met veertien kamers aan de Eendrachtsweg te finetunen. Over elk detail is nagedacht. Van de op maat gemaakte meubels tot de Coco-Mat ecobedden en van de magazines tot de handgemaakte keramieken kopjes. Dit alles resulteert in een moeiteloze samenhang in  esthetiek. Scandinavisch met sterke Japanse invloeden.

Meer koffie in Rotterdam? Bekijk deze vijf nieuwe specialty coffee zaken

Rotterdamse leveranciers

De lokale leveranciers waarmee Hotel âme samenwerkt, zocht het met zorg uit. Zo levert de Rotterdamse branderij Shokunin Coffee Collective de koffie. “Jelle, de oprichter, probeert echt langdurige relaties met producenten op te bouwen. Zijn visie kwam zo goed overeen met de onze dat we eigenlijk al om waren voordat we iets geproefd hadden”, vertelt Angel.

Verder komt de thee van Theemaas, levert BAIN heerlijke kombucha en is de ijsthee van de Rotterdamse Anna Regina favoriet op warme zomerse dagen. “Deze past goed bij de typisch Japanse cake, die café Round & Round speciaal voor ons ontwikkelde”, glimlacht Angel.

Onder de indruk van alles wat je ziet in Hotel âme? Weet dan, de meeste items zijn te koop in de conceptstore.


 

Dit artikel stond in de zomereditie  koffieTcacao 43

koffieTcacao 43

BESTEL JOUW EDITIE HIER

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.