KTC logo zwart
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Specialty coffee in Rotterdam

Fijne specialty coffee-adressen, je kunt er nooit genoeg van hebben. Daarom vier nieuwe koffiezaken in Rotterdam om erbij te pennen in jouw little black book.

Hotel âme

 Sinds augustus 2021 is Hotel âme gevestigd in een mooi monumentaal pand aan de Eendrachtweg. Met een hotel, café en winkel is de nieuwe hotspot ontworpen met de moderne reiziger in gedachten. De ambacht straalt van het Japans-Scandinavisch vormgegeven interieur af. Bij Hotel âme geniet je onder andere van koffies van de Rotterdamse branderij Shokunin uit handgemaakte keramieken kopjes van een andere ‘local’, Studio Kurē.

Eendrachtsweg 19 | hotelame

Giraffe Coffee Bar & Academy

Na acht jaar andere horecazaken te voorzien van koffie opende Giraffe Coffee Roasters in de zomer van 2021 een eigen koffiebar in het centrum van Rotterdam. Op de Hoogstraat delen ze een pand met Bomba Bomba Cycling Boutique. In de winkel is exclusieve wielerkleding te koop en in de grote kelder vind je de Giraffe Coffee Academy.

Naast het aanbod van alle koffies uit eigen stal is er ook een uitgebreide theekaart met Aziatische theeën van het Engelse merk Jing Tea. “Hun benadering van thee, met een focus op terroir en seizoen, sluit goed aan op onze benadering van koffie”, vertelt eigenaar Maarten van der Jagt.

Hoogstraat 46Agiraffecoffeeroasters

Lees ook: 10x koffie to go in Rotterdam

Williams Canteen

Verstopt in de William Boothlaan valt de allday horecazaak misschien niet gelijk op, maar eenmaal ontdekt is William’s Canteen niet meer weg te denken. Sinds eind november 2019 bewijst de hotspot zich met steengoede koffie, cocktails en een experimentele keuken. Op de bar schittert een zwarte Slayer Steam X espressomachine, omgeven door twee Mythos I koffiemolens, een Mahlkönig EK43 en prachtige, bruine koffiekoppen in jarenzeventigstijl van Loveramics.

Het team van Williams Canteen ontwikkelde bovendien een compleet koffiemenu met wisselende koffies voor V60, AeroPress en Moccamaster en altijd twee verschillende espresso’s. Op de eerste espressomolen zit de vaste Colombiaanse koffie Los Osos van de Rotterdamse branderij Man Met Bril Koffie, op de tweede wordt gewisseld met andere branders zoals Schot Koffie en Sprout Coffee Roasters. 

William Boothlaan 5A | williamscanteen

Cafecito Meent

Vers van de pers aan de Meent 52 is Cafecito. De koffiebranderij met al drie filialen in Amsterdam is dankzij eigenaar Brian Oldenstam sinds kort ook te vinden in Rotterdam. Geheel naar voorbeeld van de andere telgen in de familie loop je bij de nieuwe hippe, strak ingerichte koffiezaak makkelijk binnen voor een koffie to go, maar scoor je er ook verschillende zetmethoden voor thuis. 

Meent 52 | cafecito_nl


Meer koffie in Rotterdam:

5X koffie in Het Industriegebouw

5X Koffie-hotspots in Rotterdam

Altijd op de hoogte zijn van de leukste hotspots in Nederland en België? Neem een abonnement op koffieTcacao magazine en plan snel jouw volgende uitstapje!
WORD LID

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.