Giraffe kerstkoffie

10x specialty kerstkoffie voor de feestdagen

Kerst smaakt nóg beter met specialty kerstkoffie. Ieder jaar pakken steeds meer koffiebranderijen uit Nederland en België weer uit met een eigen limited edition kerstkoffie. Wij selecteren 10 kerstkoffies, die zeker het zetten waard zijn. Welke leg jij onder de kerstboom?

Christmas Coffee Puck1. Christmas Coffee
DAK Coffee Roasters

Kaneel, steranijs en kruidnagel zijn specerijen die in de decembermaand thuishoren. Niet zo gek dat DAK Coffee Roasters een kerstkoffie heeft uitgebracht, gefermenteerd met deze drie smaaktonen. Je kunt deze koffie onder andere proeven bij Puck Specialty Coffee (een koffiezaak) in Nijmegen. Als je daar toch bent: neem meteen ook een Christmas Coffee mee voor thuis onder de boom.

Prijs ​​€ 19,- per 200 gram
Onder andere verkrijgbaar in de winkel van Puck Specialty Coffee

 

Giraffe kerstkoffie2. El Indio
Giraffe Coffee Roasters

Geef kleur aan de donkere winterdagen met de limited winterspecial El Indio van Giraffe Coffee Roasters. Deze funky natural komt uit Colombia en is met hints van rum-rozijnen, kers en mango zoet en fruitig. Een nogal zonnige kerstkoffie, dus! De verpakking – een herbruikbaar tonnetje – met kleurrijk design is minstens net zo vrolijk.

Prijs ​​€ 21,90 per 350 gram
Verkrijgbaar in de webshop van Giraffe Coffee Roasters als espresso of filter branding.

 

Gek op goede koffie? In koffieTcacao magazine duiken we elke editie de wereld van specialty coffee.

Word lid

Single Estate Coffee kerstkoffie3. December Giftbox
Single Estate Coffee Roasters

De brander met een koffiezaak in Den Haag verrast dit jaar met twee single origin koffies uit Midden-Amerika, samen in een luxe giftbox. Voor beide varianten kun je kiezen uit een espresso of filter branding. 

De gewassen Costa Rica – Los Cedros koffie wordt geproduceerd vlakbij het hoogste punt van Costa Rica. Omdat het daar kouder is dan in de rest van het land, werd er aangenomen dat de koffiebonen niet goed zouden groeien. Maar niets is minder waar. Verwacht smaken van druif, tropisch fruit en drakenfruit.  

De andere koffie in de December Giftbox is de Colombia – Villa Betulia. Speciaal aan deze koffie is dat de variëteit oorspronkelijk uit Ethiopië komt. De Colombiaanse koffieboer Luis Anibal Calderon wist hier in zijn land wel raad mee en met resultaat: zeker het proberen waard, want je proeft watermeloen, gekookte appel en blauwe bessen.

Prijs ​​€ 29,- voor de giftbox
Verkrijgbaar in de webshop van Single Estate Coffee Roasters

 

Caffenation kerstkoffie4. X-mas Espresso
Caffenation

Ook de Belgische koffiebranderij Caffenation pakt dit jaar weer uit met een kerstkoffie. Afkomstig uit de Yirgacheffe Konga regio in Ethiopië bevat deze koffie smaaktonen van abrikoos, mango, nectarine en Earl Grey thee. Dat worden fruitige feestdagen!

Prijs ​​€ 13,- per 250 gram en  ​​€ 49,- per 1 kilo
Verkrijgbaar in de webshop van Caffenation

 

 

MOK coffee5. Colombia Experience Set
MOK Coffee

Deze feestdagen verrassen met nieuwe koffiesmaken? De Colombia Experience Set is een schot in de roos voor iedere koffieliefhebber. De Belgische koffiebranderij MOK Coffee selecteerde voor deze box drie gesha’s, waarvan twee infused koffies. De ene infused gesha is tijdens het drogen doordrenkt met mandarijnenschillen, waardoor je een fruitige, winterse koffie drinkt. De andere infused gesha is een blend, die tijdens de fermentatie en het drogen is doordrenkt met gehydrateerde bessen. Funky koffies voor een fijne kerst!

Prijs ​​€ 84,- voor 3x 200 gram
Verkrijgbaar in de webshop van MOK Coffee

Gust kerstkoffie6. Colombia – Diego Bermudez
Gust Coffee Roasters

De Colombiaanse koffieboer Diego Bermúdez heeft als bijnaam de Willy Wonka van de Colombiaanse koffie. Diego is een pionier in het experimenteren met fermentatieprocessen en tovert keer op keer bijzondere koffies tevoorschijn. Zo ook deze OMG koffie (Oh My Gust). Verwacht een complexe, sappige en snoepachtige smaak, met tonen van rijpe pruim en bessenjam. 

Prijs ​​€ 21,- voor 230 gram 
Verkrijgbaar in de webshop van Gust Coffee Roasters

Brander kerstkoffie7.Festive Espresso en Filter
Brander Coffee Roasters

Dubbelfeest: de Belgische branderij Brander verrast dit jaar met twee kerstkoffies! De Winter Blend is een espressoblend met bonen uit Brazilië en Guatemala. Deze koffie bevat typische kerstsmaken, zoals marsepein, mandarijn en melkchocolade. Een fluweelzacht bakkie.

De tweede koffie is de Finca Joya Verde filterkoffie, een single origin koffie afkomstig uit Santa Barbara, Huehuetenango in Guatemala. Ook deze kerstkoffie is voorzien van zoete, winterse smaaktonen. Je proeft walnoot, perzik en melkchocolade. 

Prijs Winter Blend vanaf € 10,50 voor 250 gram en de Finca Joya Verde  ​​€ 15,50 voor 250 gram 
Verkrijgbaar in de webshop van Brander Coffee Roasters

Sprout kerstkoffie8. Outer Space
Sprout Coffee Roasters

Klinkt specialty koffie met smaaktonen van Milka chocolade, (gedroogde) pruimen en glühwein je als winterse muziek in de oren? Scoor dan de Outer Space kerstkoffie van Sprout Coffee als smaakvol cadeautje voor jezelf. Deze koffie is afkomstig uit Masira, Uganda en is tot stand gekomen uit de Hamburgse Rehm x Sprout collab. Beide koffiebranderijen waren dit jaar aanwezig bij de World of Coffee Athens en kwamen tot de gezamenlijke conclusie (tijdens koffie cuppen) dat deze Anaerobic Natural smaakt naar kerst. Decadent, kruidig en boozy

Prijs ​​€ 11,50 voor 250 gram 
Verkrijgbaar in de webshop van Sprout 

man met bril koffie9. Holiday Blend Box
Man Met Bril Koffie

Kerstkoffie is al feestelijk, maar een heuse Holiday Blend Box met twee koffies, een speciale kerstmok en een tote bag is nóg feestelijker. De ene specialty koffie is een Fruity Holiday Blend uit Colombia, met smaaktonen van bessen, pruimen en proeft bloemig. Spiced Holiday Blend is de andere koffie, afkomstig uit Costa Rica en Indonesië. Neem een slok van deze koffie en je proeft de intense smaak van bruine suiker, kruiden en glühwein. 

Prijs ​​€ 25,- voor 2x 250 gram en de mok en tote bag. 
Verkrijgbaar in de webshop van Man Met Bril Koffie

dagger coffee10. Winter Coffee 
Dagger Coffee

Deze winterkoffie is een ‘super limited edition‘, zoals Dagger Coffee zelf aangeeft. De koffie uit Finca El Salvador  wordt door barista Noëlle gebruikt tijdens de Dutch Barista Championships in januari 2024. De smaaktonen? Kersen, chocolade en likeur. Kom deze bijzondere koffie snel proeven, want Dagger Coffee heeft er maar een paar beschikbaar. 

Verkrijgbaar bij Dagger Coffee in Utrecht

 

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.