Starbucks capsules

Starbucks capsules voor thuis

Koffiecapsules groeien in Nederland de laatste jaren enorm in populariteit. Ook Starbucks kon niet achterblijven in deze trend. In april introduceerde de koffieketen daarom een reeks Starbucks capsules.
Nederland is een van de grootste koffiedrinkende landen ter wereld. Maar liefst 70% van de Nederlanders drinkt hun koffie thuis. De markt voor enkele kopjes koffie en de machines wordt steeds uitgebreider en vooral capsules zijn erg populair om thuis te genieten van een heerlijke kop koffie.
Duncan Moir, vice president channel development Starbucks Europa, zegt: “Onze moderne levensstijl blijft vragen naar gemak. Het is dan ook niet opvallend dat de markt alleen al voor enkele kopjes koffie zo snel groeit. Met onze Starbucks capsules kunnen wij een koffie-ervaring van de hoogste kwaliteit bij de consument in huis brengen.”

 

Vier verschillende espresso’s

Het afgelopen jaar werden de Starbucks capsules al succesvol gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Nu zijn de capsules ook in alle Nederlandse Starbucks-filialen verkrijgbaar. Het nieuwe espresso assortiment bestaat uit een Fairtrade Espresso Roast en drie single origin espresso’s – Guatemala Antigua, Kenya en Colombia.
De vier verschillende espresso’s hebben allemaal hun eigen karakteristieken:

  • Fairtrade Espresso Roast: een donkere roast met een rijke karamel smaak, een heerlijke basis voor een latte.
  • Colombia Espresso: een medium roast koffie met een gebalanceerde nootachtige smaak uit het Andes gebergte.
  • Guatemala Antigua: een medium roast met de smaak van chocolade en subtiele kruiden.
  • Kenya Medium Roast: een van de meest geliefde koffies met smaken van grapefruit en zwarte bes.

Starbucks koffie capsules

Capsules Recyclen

De introductie van de serie Starbucks capsules in de winkels valt samen met een recycle programma in samenwerking met VeoliaKlanten kunnen hun gebruikte Starbucks espresso capsules recyclen door een gratis recycle zak op te halen bij de Starbucks winkel in de buurt of te bestellen in de online store. In de zak passen maximaal 75 gebruikte capsules. Als deze vol is kan je hem opsturen of inleveren bij een Starbucks winkel. Om het voor klanten nog makkelijker te maken, worden alle capsules die met Nespresso-apparaten werken geaccepteerd en gerecycled.
Duncan Moir: “We erkennen dat wij een verantwoordelijkheid hebben om te helpen met het verminderen van afval. We hebben daarom geïnvesteerd in een effectief recycle programma voor een breed scala aan gebruikte capsules. Het is belangrijk om dit te doen voor onze klanten.”
De vier verschillende koffiecapsules zijn nu verkrijgbaar in alle Starbucks vestigingen in Nederland. Meer informatie over de Starbucks capsules vind je op de website


Wil je naast dit artikel ook de nieuwste artikelen lezen in koffieTcacao magazine? Klik hier voor een abonnement!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!