Stedentrip hamburg

Stedentrip Hamburg: ga langs bij deze 6 koffiezaken

Omdat Hamburg van oudsher een van de belangrijkste haven- én handelssteden voor koffie en thee in Europa is, wortelt de cultuur rondom deze dranken er diep. Naast klassieke koffie- en theehuizen vind je er ook een groot aantal ondernemers, die de bruisende stad verrijken met specialty coffee en artisanale thee. Van cold drip tot matcha: zet deze zaken die wij voor koffieTcacao 48 bezochten maar op jouw lijst. 

1. Elbgold Coffee Lab

Specialiteit: vier verschillende soorten cold drip

Sinds 2004 timmeren eigenaren Annika en Thomas aan de weg met de koffiebranderij, die sinds een paar jaar ook zelf groene koffie inkoopt, direct van de boer. Bij Elbgold krijgen alle barista’s training, vinden evenementen zoals Meet the farmer plaats én kun je kiezen tussen Kalita, AeroPress, batchbrew of de echte specialiteit van de vestiging: cold drip.

Schauenburgerstraße 50 | @elbgoldkaffee

Elbgold coffee lab hamburg

 

2. Planten

Specialiteit: wisselende koffies in een botanische sfeer

De nieuwe hotspot is een ideale stop voor een goede koffie, matcha en een lekkere lunch in het centrum van de stad. Op de molens zitten koffies van wisselende gastbranders en Hermetic Coffee Roasters. Van de laatste Hamburgse branderij staan ook zakjes bonen op de plank. Onze tip: neem een herbruikbare meeneembeker mee en drink je koffie in het prachtige park om de hoek van de koffiezaak. Met botanische tuinen, een vijver en leuke zitplekjes is het een fijne plek om tot rust te komen tijdens je citytrip. 

Esplanade 23 | @planten.coffee

Planten Hamburg

 

3. Lowinsky’s NY Coffee & Tea

Specialiteit: beste matcha van de stad, mooie losse theeën en internationale koffiebranders

In een stad is er altijd een plek waar professionals zelf graag komen. In Hamburg is dat Lowinsky’s. Niet alleen voor de koffie, maar ook voor de best matcha in town, aldus verschillende barista’s in de stad. De zaak met Amerikaanse eigenaar en een hoog New York-gehalte is inderdaad een parel: naast internationale koffiebranders zoals Nomad, biedt Lowinsky’s een mooie selectie van losse theeën. Koffie- of theeliefhebber: voor ieder wat wils bij Lowinsky’s! 

Lehmweg 36 | @lowinskys_

Lowinsky's Hamburg

 

4. Playground Coffee

Specialiteit: zelfgebrande bonen in prachtig geïllustreerde koffieverpakkingen

Playground Coffee is een must-visit. Vrolijke kleuren, prachtig geïllustreerde koffieverpakkingen met zelfgebrande bonen en bijpassende posters en T-shirts: de koffiebranderij doet haar speelse naam eer aan. De sfeer is relaxt en toegankelijk, wat volgens barista Heiner ook de kern is van de koffiefilosofie: “Die is vrij simpel: de koffie moet goed smaken. Sommige zaken zijn heel puristisch, maar je moet onze koffie drinken zoals jij wilt: experimenteer er vooral op los!” 

Detlev-Bremer-Straße 21 | @playgroundcoffee

Playground Hamburg

 

5. Marshall Street

Specialiteit: Aussie-stijl gepocheerde eieren en omniroast koffie 

Standaard een fles water op de tafel, heerlijke koffie, Aussie toasts en gepassioneerde barista’s: bij Marshall Street kun je rekenen op een flinke portie Australische gastvrijheid. Daarvoor verantwoordelijk zijn eigenaren Tristan en Marie – hij van Sydney, zij van Hannover – die twee jaar geleden de ruime zaak in het centrum van Hamburg openden. Sindsdien is de zaak een hit: vooral in het weekend staan er lange rijen voor de deur. We begrijpen waarom, want de zaak is dé plek voor een fijne brunch. Gepocheerde eieren zijn de huisspecialiteit en deze smaken heerlijk naast de zelfgebrande koffie. Tristan brandt de meeste koffies omniroast, zodat ze zowel als espresso en filter te ontdekken zijn. “Om het verschil in smaakprofielen duidelijk te maken.” 

Schopenstehl 30 | @marshall.street.coffee

Marshall Hamburg

 

6. Stockholm Coffee Roasters 

Specialiteit: zelfgebrande koffie en een eigen koffiefilosofie 

Het geheim van een goede cappuccino? Als je het aan eigenaar van Stockholm Coffee Roasters, David Vahabi, vraagt: een lever-machine (minder druk = minder bitters), melk op een lagere temperatuur opschuimen én de melk goed laten mengen met de espresso. “Veel barista’s willen mooie latte art maken en het crema behouden, maar je krijgt een veel zoetere smaak door de melk direct te mengen.” Voor latte art hoef je bij Stockholm Coffee Roasters dus niet aan te kloppen, wél voor steengoede koffie, luchtige American pancakes en een leuk gesprek met de gastvrije Zweedse David.

Peter-Marquard-Straße 10 | @stockholmcoffeeroasters

Stockholm coffee hamburg

Fotografie: Marlon Velvis


Wil jij alles weten op het gebied van koffie, thee en cacao? Volg koffieTcacao op Instagram en Facebook en wees altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, de handigste gadgets en de lekkerste recepten.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Voor goede thee, koffie en chocolade zit je in België goed. Deze 10 hotspots in Antwerpen zijn absoluut een bezoek waard.

Met de workshops van Cupp til je jouw (thuis)barista skills naar een hoger niveau. We gingen met de Utrechtse koffiebar in gesprek over hun workshops.

De WDT-tool wordt gebruikt om de gemalen koffie door te roeren, waardoor de koffie beter verdeeld is in de filterdrager.