stedentrip Praag

Stedentrip Praag: hier drink je de beste koffie en thee

Tijdens een stedentrip naar Praag zul je snel ontdekken dat de koffie- en theescène net zo divers is als de mensen die deze stad bezoeken. Of je nu op zoek bent naar dat ene godshot of toe bent aan  een rustgevende thee-ervaring, in Praag vind je een uitgebreide theecultuur en een variërend aanbod van specialty coffee. Voor koffieTcacao 28 brachten wij een bezoek aan deze historische stad en zochten we uit welke hotspots jij niet mag missen.

1. Tea mountain

Voor de Eerste Wereldoorlog waren er in Praag 150 theehuizen te vinden. Inmiddels zijn er een stuk minder over, maar heeft de specialty tea wel  een opmars gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is Tea Mountain in de trendy wijk Karlín.

Bij binnenkomst komt er een gevoel van rust en kalmte over je heen. De sobere maar stijlvolle houten inrichting, de lange houten bar en nuchtere houding van eigenaren Martin Spimr en Jaromir Kral dragen hieraan bij. Martin en Jaromir bezoeken elke producent zelf en zijn gespecialiseerd in thee uit de Indiase regio Darjeeling en Japan. Hoewel Tea Mountain thee in bijna elke specialty coffee-bar geserveerd wordt, is een bezoek aan de winkel zelf zeker de moeite waard.

citytrip praag: tea mountain thee

2. Eska

Van Tea Mountain is het een klein stukje lopen naar Eska, onderdeel van de Ambiente Group. Eska opende haar deuren eind 2015 en is een combinatie van een bakkerij, restaurant en koffiebar. Ze streven naar een zero waste-beleid. Zo maken ze van overgebleven espressoshots koffiemarshmellows (aanrader!). En van het fruit dat overblijft in de keuken worden kefirlimonades gemaakt. Bij Eska vind je dan ook geen traditionele frisdranken op de kaart. Maar wel kombucha, heerlijk zelfgemaakt brood en prachtige gerechten met veel gefermenteerde ingrediënten en stevige smaken.

Citytrip praag: Eska koffie, lunch, brunch, ontbijt

3. Cafe Karlín

Mocht je na een goede lunch bij Eska nog zin hebben in een andere koffie, dan zit op tien minuten lopen Kafe Karlín. In deze kleine zaak waar de straatklinkers in de bar doorlopen, draait het enkel om koffie. Eigenaren Adam Dvorák en Zdenek Smrcka branden hun eigen koffie, die ze verkopen in Cafe Karlín en elke zaterdag op de boerenmarkt (Farmářské trhy – Jiřího z Poděbrad).

stedentrip praag: cafe karlin

4. Misto

Misto is de flagship store van de Double Shot koffiebranderij. Double Shot werd in 2010 opgericht en behoort nu tot de top drie grootste specialty coffee-branders van het land. De koffiebar in wijk 6 combineert een industriële met een Scandinavische uitstraling. De gegoten vloer, betonnen bar, houten accentwanden en grote houten tafels stralen een zekere klasse uit. Bij Misto heb je altijd een keuze uit twee espressokoffies en vier tot zeven filterkoffies.

stedentrip Praag: Misto

5. Vnitroblock

In hartje Praag vind je Vnitroblock. In deze oude fabriek kun je rekenen op een hippe combinatie van koffiebar, kunstgalerie, theater, muziek en bioscoop. Met goede koffie van Nordbeans, lekker gebak en stevige brunch. De gerechten op hun uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinerkaart zijn geïnspireerd door hun reizen en bereid met lokale producten.

Stedentrip Praag: Vnitroblock

6. Orijin Tea

Voor de perfecte combinatie van thee en keramiek ben je bij Orijin Tea in Charvátova Street aan het juiste adres. Online verkopen ze meer dan honderd soorten thee en wanneer je een bezoek brengt aan de winkel heb je de mogelijkheid om de thee te proeven voor aankoop. Liever genieten van een goede kop thee in hun moderne tea room? Laat je verrassen door een van hun Chinese theeën. 

Citytrip praag: orijin tea

*Deze blogpost is gebaseerd op een artikel uit 2018.


Op zoek naar koffie-, thee- en cacao-hotspots bij jou in de buurt? Download de koffieTcacao hotspot-gids en ontdek de leukste cacao-, thee- en koffiezaken in Nederland en België.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.