Teazone – Maastricht

 

Bij Teazone loop je naar binnen voor thee, koffie, eigengemaakt lekkers én voor spullen voor je huis. Je waant je hier in verre werelddelen door wat je ziet, ruikt, eet en drinkt. Eigenaren Nicole van Wieringen en Jeroen Peeters hadden al een interieurzaak elders toen ze vijf jaar geleden besloten deze te combineren met een theesalon, een shop-in-shopformule.

“We verkopen voornamelijk meubels en accessoires uit landen waar thee, koffie en cacao vandaan komen. We wilden die beleving nog sterker maken door ook thee en koffie aan te bieden. Om te kopen en 
om bij ons te drinken.”
Enkel thee op je kaart, dat past niet in het Bourgondische Maastricht, en een klassieke theesalon, dat wilden Nicole en Jeroen niet. Met gevoel voor detail geven ze een eigen draai aan hun uitgebreide thee- en koffiekaart met daarop ook lekkernijen en broodjes uit eigen keuken. Voor de thee gebruiken ze originele theepotten. Zo serveren ze de muntthee in een gietijzeren Marokkaanse theepot en de yerba mate met een bombilla. In de zaak staan twee ovens waarin ze hun eigen taarten en koekjes bakken.

Tea finder

“Het internationale karakter van Maastricht vind je bij ons terug.” Het ene seizoen geniet je hier van een Russische high tea, een paar maanden later kan dat een Japanse high tea zijn.” Als enige in Nederland voeren ze het Parijse theemerk Theodor en verder vind je er thee en accessoires van Kusmi en Damman. Twee iPads uitgerust met een tea finder helpen gasten hun keuze uit de honderdveertig soorten thee. 

Voor koffieliefhebbers heeft Teazone een mooie collectie espresso’s. Van licht tot donker gebrand, van zoet tot vurig. “Vanaf het moment dat we de thee- en koffielanden indoken, zijn we verslingerd aan al het moois dat daar te vinden is.”


Machine: La Speciala F9
Grinder: Fiorenzato F64E
Koffie: Cafés Richard
Waterkokers: Kitchenaid
Thee: Kusmi, Dammann, Theodor
Melk: Campina volle melk
Soya: Alpro Professional
Taart en koek: Huisgemaakt


Teazone
Koestraat 9 | Maastricht, Nederland
teazone.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT