The London Coffee Festival 2017

The London Coffee Festival 2017: nog één dag te gaan!

Al weken tellen we af naar het London Coffee Festival 2017, maar eindelijk is het dan zover: nog maar één dag te gaan! Welke highlights mag je op deze zevende editie van het festival écht niet missen?

Er is veel om naar uit te kijken op The London Coffee Festival 2017; van dansen op de beats van DJ Norman Jay tot het leren schenken van het perfecte hartje met de wereldkampioen latte art, de Koreaanse Um Paul.

 

The Lab

Samen met partner MUMAC Academy is The Lab ontwikkeld. Hier kun je terecht als je meer wilt leren over koffie. Van de koffieboer tot aan de branding of de zetmethode en alles daar tussenin. Het programma bestaat uit interactieve demonstraties, workshops en proeverijen, afgewisseld met fascinerende sprekers en interessante debatten.

The London Coffee Festival 2017

 

Coffee Masters

Coffee Masters is een multidisciplinair wereldwijde barista competitie, die jaarlijks plaatsvindt op de London en New York Coffee festivals. Met 20 deelnemers vanuit de absolute wereldtop binnen zeven verschillende disciplines wordt het een spannende wedstrijd. Wie wint dit jaar de felbegeerde titel? Rob Clarijs van De Zeeuwse Branding vertegenwoordigt Nederland. 

The London Coffee Festival 2017

 

Espresso Martini Party

De kick-off van The London Coffee Festival is traditioneel een groot feest. Met Espresso Martini cocktails en niemand minder dan DJ Norman Jay in de line-up belooft het dit jaar nóg groter en spectaculairder te worden! Haal je dansschoenen maar vast uit de kast!

 

The London Coffee Festival 2017

 

Latte Art Live

Latte Art Live is de plaats om te experimenteren en je skills op het gebied van latte art te perfectioneren. Onder andere Australisch latte art kampioen Shinsaku Fukayama en UK kampioen Dhan Tamang zijn aanwezig en leren je in 35 minuten durende workshops en demonstraties de juiste technieken. Voordat je het weet tover je iedere latte om tot een kunstzinnig meesterwerk!

 

Coffee & Food pairing

Als je honger krijgt op het festival kun je op ieder moment binnenlopen bij de pop-up versie van het hippe Londonse restaurant én koffiebrander Grind. Maar voor de échte liefhebber organiseert de chef ook een exclusieve Chef’s Table, waar je kunt genieten van een prachtig driegangenmenu wat perfect aansluit bij een aantal geselecteerde koffie’s. Eet smakelijk!

The London Coffee Festival 2017

Meer informatie over The London Coffee Festival 2017 en het volledige programma vind je op de website. Volg voor live-updates koffieTcacao op Twitter, Facebook en Instagram.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.