The Pastry Club – Eindhoven

 

In een creatieve omgeving proef en koop je hier high end pastries.

In 1916 bouwde Anton Philips zijn eerste fabriek op bedrijventerrein Strijp S. In de decennia die volgden, groeide Philips uit tot de multinational zoals we die nu kennen. Verhuizing en nieuwbouw maakten het terrein als Philips-locatie begin deze eeuw overbodig en het typische Eindhovense industriële erfgoed kreeg een nieuwe, commerciële bestemming. Alleen bedrijven met een creatieve inslag kunnen zich er vestigen, om elkaar te inspireren en samenwerkingen aan te gaan.

Patissier Jurgen Koenstrok begin 2014 met zijn Pastry Club in de voormalige Machinekamer, een imposante ruimte van achttien meter hoog waar men vroeger generatoren reviseerde.
“The Pastry Club is een moderne versie van een old fashioned Salon du Thé”, vertelt eigenaar Jurgen. “We leveren 
hoge kwaliteit, maken prachtige producten, maar deftig of chique zijn we niet. Integendeel. Iedereen moet zich hier welkom voelen. De inrichting van The Pastry Club hebben we bewust heel stoer gelaten. Als je hier zit met je kopje koffie of thee en een gebakje zie en voel je de geschiedenis van het gebouw. In het productiegedeelte zijn de ruwe wanden met plexiglas bekleed, een voorschrift volgens de HCCP. De muren van zo’n oud pand kunnen gaan brokkelen. Als dat gebeurt, hebben we daar geen last van.”
Jurgen Koens werkt voor zijn patisseriecreaties met Cacao Barry, de premium blend chocolade van Callebaut. “Door de unieke smaken van deze origin chocolades kunnen we heel specialistisch werken. Standaard bonbons vind je bij ons niet. We geven er altijd een eigen, culinaire, high end draai aan. Ons assortiment wisselt voortdurend, afhankelijk van het seizoen en van onze ideeën.” Chocolade, bonbons, ijs en patisserie worden allemaal in eigen huis bereid, voor zowel horeca, cateraars, winkels, als voor consumenten en gasten die The Pastry Club bezoeken. Daarnaast is er ’s avonds de mogelijkheid om cursussen te volgen. High tea, dessert, patisserie en confiserie bijvoorbeeld.


Koffie: DE dark roast
Machine: Schaerer
Thee: Verschillend, wordt ingekocht 
op gevoel en kwaliteit
Melk: Campina professional
Soja: Wisselend
Ander alternatief: Rice Dream


The Pastry Club
Ketelhuisplein 7-9 | Eindhoven, Nederland
pastryclub.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT