Het Geheim van het Zwarte Goud

Theatervoorstelling Het Geheim van het Zwarte Goud

Tijdens het festival Bijt! in Veghel gaat op 3 juli 2023 de bijzondere theatervoorstelling Het Geheim van het Zwarte Goud in première. Alles over de geschiedenis van koffie passeert de revue, en je krijgt de kans verschillende single origin koffie te proberen. 

Hoe eerlijk wordt jouw koffie geproduceerd? Waar komt hij vandaan? En wat verdient de koffieboer eraan? Je komt het te weten tijdens Brabants grootste koffieproeverij met theatervoorstelling.

De show is onderdeel van Bijt! Festival in Veghel, dat focust op proeven en ontdekken. En dat is precies wat je doet tijdens Het Geheim van het Zwarte Goud. Je leert er alles over de geschiedenis van koffie. Van het Nederlandse Kaldi tot het beroemde Caffé Florian en Selim II, de sultan onder wie de koffiecultuur in Turkije tot leven kwam. 

Oma’s Bekske

Balinese danseressen, een Ethiopische harpspeler en een bossanova duo laten je bovendien kennismaken met de cultuur uit de koffielanden. De opbrengst van de show gaat naar de stichting Oma’s Bekske, die ouderen en studenten samenbrengt om koffie te drinken. Zo willen ze de generatiekloof overbruggen en eenzaamheid verminderen.

Koffieproeverij

Het Geheim van het Zwarte Goud voorziet niet alleen in een theatervoorstelling. Je gaat ook koffie proeven! De lokale branderij Noord Coffee Roasters host voor de gelegenheid een koffieproeverij met single origin koffies uit Indonesië, Brazilië en Ethiopië en zocht bij elke koffie een bijpassende chocolade.

Wie graag nog een stapje verdergaat, kan een heus koffiediner reserveren bij Restaurant Wittern. Sluit de avond sowieso af met een heerlijke espresso martini tijdens de afterparty.

Het Geheim van het Zwarte Goud
Wanneer: 3 juli 2023, 18:00 en 20:30 uur
Prijs inclusief diner € 55, exclusief diner € 27

bijt-festival.nl

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.