Theeconsumptie wereldwijd
Bron: The Atlantic.com

Wat is de theeconsumptie wereldwijd?

Er zijn landen waar de hele dag thee wordt gedronken en er zijn landen waar de theeconsumptie het aflegt tegen koffie. Wat is de theeconsumptie wereldwijd?

China is verreweg de grootste verbruiker van thee, met 725,7 miljard kilo per jaar voeren zij de lijst aan. Als je per persoon kijkt, liggen de zaken heel anders. De grootste theedrinkers bevinden zich in Ierland en – het was te verwachten- Engeland. Maar in Turkije bevinden zich de de meest fervente theedrinkers met bijna 3,1 kilo thee per persoon per jaar staat het land bovenaan.

Nederland valt met de twaalfde plaats buiten de top tien: Nederlanders drinken 0,77 kilo thee per persoon per jaar. Redelijk onderaan de lijst staat België met 0,12 kilo thee per persoon per jaar.

Wil jij leren thee zetten als een professional? Volg deze tips en ontdek hoe goed ook jij thee kunt zetten.

Theeconsumptie wereldwijd
Theeconsumptie wereldwijd

 

Altijd op de hoogte zijn van de leukste feiten en fabels over thee? Neem een abonnement op koffieTcacao magazine en het nieuws valt vanzelf elk kwartaal op jouw deurmat.

WORD LID

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

LAATSTE NIEUWS

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT