KTC logo zwart
Search
Close this search box.
Theeconsumptie wereldwijd
Bron: The Atlantic.com

Wat is de theeconsumptie wereldwijd?

Er zijn landen waar de hele dag thee wordt gedronken en er zijn landen waar de theeconsumptie het aflegt tegen koffie. Wat is de theeconsumptie wereldwijd?

China is verreweg de grootste verbruiker van thee, met 725,7 miljard kilo per jaar voeren zij de lijst aan. Als je per persoon kijkt, liggen de zaken heel anders. De grootste theedrinkers bevinden zich in Ierland en – het was te verwachten- Engeland. Maar in Turkije bevinden zich de de meest fervente theedrinkers met bijna 3,1 kilo thee per persoon per jaar staat het land bovenaan.

Nederland valt met de twaalfde plaats buiten de top tien: Nederlanders drinken 0,77 kilo thee per persoon per jaar. Redelijk onderaan de lijst staat België met 0,12 kilo thee per persoon per jaar.

Wil jij leren thee zetten als een professional? Volg deze tips en ontdek hoe goed ook jij thee kunt zetten.

Theeconsumptie wereldwijd
Theeconsumptie wereldwijd

 

Altijd op de hoogte zijn van de leukste feiten en fabels over thee? Neem een abonnement op koffieTcacao magazine en het nieuws valt vanzelf elk kwartaal op jouw deurmat.

WORD LID

 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.