Land Rover - pralines

Topchefs creëren exclusieve Land Rover pralines

De Land Rover Defender, een icoon binnen de auto-industrie, heeft sinds kort zijn eigen chocolade versie. De aanleiding van deze exclusieve pralines is een samenwerking tussen Land Rover en chocolatier Dominique Persoone. Samen met sterrenchefs, Sergio Herman, Jonnie Boer, David Martin en Gert De Mangeleer, werden er vijf Land Rover pralines uitgewerkt, elk met een eigen smaak.
Het idee om Chocolade Defenders te maken, ontstond door de samenwerking met de sterrenchefs en Land Rover zelf. Alle betrokken chefs rijden zelf een Land Rover en zijn trotse ambassadeurs van het merk. De unieke samenwerking heeft geleid tot een doosje waarin alle inspiratie en creativiteit van de vier chefs samen komt.
“We hebben aan elke chef gevraagd een vulling te maken die hun persoonlijkheid typeert. Ook de kleurtjes van de Defender konden ze vrij kiezen. Hun ontwerp werd bij ons in het atelier getest en weer opgestuurd naar de chefs ter goedkeuring. Ik vond het belangrijk dat de smaken en ontwerpen zo goed mogelijk werden uitgevoerd volgens het oorspronkelijke idee van de chefs.”, aldus Dominique Persoone.

 

David Martin – Buitengewoon en uitzonderlijk

David Martin is een Belgische chef-kok die eigenaar is van La Paix en Bozar Brasserie. Twee restaurants die beide bekroond werden met een Michelin-ster. De smaak voor zijn praline werd geïnspireerd door zijn vele reizen naar Japan, voornamelijk in Kyoto. Daar ontdekte hij de beroemde Miso. Dit wordt gebruikt voor zijn praline, die bestrooid is met Okinawa zout. De Miso is buitengewoon en uitzonderlijk en wordt al een eeuw geproduceerd door dezelfde familie. Het staat symbool voor traditie en evolutie. Het blijft trouw aan het oorspronkelijke recept, maar blijft in evolutie door regelmatig wijzigingen aan te brengen.

Land Rover pralines - David Martin

 

Sergio Herman – Eigenzinnig en zeldzaam schoon

Sergio Herman is een Nederlandse kok en eigenaar van het sterrenrestaurants The Jane en Pure C. Recent opende hij het eerste gastronomische frituur Frites AtelierVoor de uitwerking van zijn persoonlijke praline koos hij voor een mooie, verrassende combinatie met het aromatische, frisse karakter van de Sakura en dit in licht gezouten karamel en chocolade. De praline symboliseert stoerheid met een vrouwelijk sexy kantje.

Land Rover pralines - Sergio Herman

 

Dominique Persoone – Traditie en avontuur

Dominique Persoone is een Belgische chocolatier en eigenaar van The Chocolate line. Hij is voornamelijk bekend is van zijn innovatieve pralines en chocolade concepten. Ook het idee voor de chocolade Defenders komt van hem. Hij creëerde een gele Defender praline die bestaat uit melkchocolade gevuld met hazelnootpraliné en keylime. De Piemonte hazelnoten zijn door hem zelf geselecteerd bij de boeren in Italië. Hij heeft er een heerlijke praline mee gemaakt, geparfumeerd met de schil van de keylime limoenen. Deze zijn gekweekt op zijn eigen cacaoplantage in Mexico en geven een frisse toets.

Land Rover pralines - Dominique Persoone

 

Jonnie Boer – Fris en eerlijk

Jonnie Boer is een internationaal bekende chef-kok en eigenaar van het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Hij baat het restaurant uit met zijn vrouw Thérèse, die tevens sommelier en gastvrouw is. Bij de creatie van zijn Chocolade Defender voegde hij zijn eigen gin toe wat een heel mooie smaak geeft. Jonnie Boer verklaart: “Dit zijn smaken die bij De Librije passen, ze komen in de praline mooi tot hun recht. Het zijn de favoriete smaken van Thérèse en mijzelf. Wij hebben een hele fijne samenwerking met Land Rover. Door deze praline kunnen wij elkaar versterken en het bovendien is het een enorm fijne auto om mee te rijden.”

Land Rover pralines - Jonnie Boer

 

Gert de Mangeleer – Kwaliteit en degelijkheid

Gert De Mangeleer is een Belgische kok en mede-eigenaar van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem. Bij de creatie van zijn praline koos hij voor een combinatie van Koji (gefermenteerde rijst) en groene Matcha thee. Deze smaken weerspiegelen voor hem Japan en zijn eetcultuur. Hij verklaart: “Door verschillende demo’s en evenementen die ik afgelopen jaren gegeven heb in Japan is de interesse en bewondering alleen maar groter geworden. In Japan wordt al het overbodige geschrapt en gaat men naar de essentie. Een absoluut topproduct gecombineerd met een doorgedreven en uiterst precies uitgevoerde (snij)techniek. Het symboliseert voor mij evenwicht, balans, éénvoud zoals de Japanse cultuur in al zijn facetten uitstraalt.”

Land Rover pralines - Gert de Mangeleer

De Land Rover pralines zijn exclusief te koop in de winkels van Dominique Persoone, The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.