KTC interview: Tres Hombres

Je bent kapitein op een grote olietanker en vaart overzees. Midden op de Atlantische Oceaan, op dezelfde breedtelijn als Nicaragua, doemt plotseling een groot zeilschip op. De grote masten fier overeind, de wind blaast de dertien witte doeken bol. Je snuift achterdochtig. Heeft de stookolie je bedwelmd?

Eenmaal iets dichterbij blijkt het schip geen luchtspiegeling te zijn. Het is de Tres Hombres, een van de zeldzame cargozeilschepen op deze aardbol, zo niet het enige. Het vaart sinds vijf jaar vanaf Den Helder naar de Caraïben om daar Europese producten te brengen en rum, koffie, thee en cacao mee terug te nemen. Alsof de VOC-tijden herleven, maar dan een stukje ethischer.

 

Zeilen met je ziel

“Voorzichtig, hier moet je je been goed optrekken.” Arjen van der Veen legt uit hoe je zijn zeilschip zo smooth mogelijk betreedt vanaf de wal, terwijl hij zelf behendig op het dek springt. Zijn gevolg komt hem achterna. Arjen is samen met Andreas Lackner en Jorne Langelaan, eigenaar van Fairtransport Shipping & Trading en mede-aandeelhouder van het 32 meter tellende gevaarte.

 

In KTC #19 lees je het hele interview met Arjen over de Tres Hombres!

Zie hier alvast de Tres Hombres in actie op het water…

https://vimeo.com/162736453

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.