KTC interview: Tres Hombres

Je bent kapitein op een grote olietanker en vaart overzees. Midden op de Atlantische Oceaan, op dezelfde breedtelijn als Nicaragua, doemt plotseling een groot zeilschip op. De grote masten fier overeind, de wind blaast de dertien witte doeken bol. Je snuift achterdochtig. Heeft de stookolie je bedwelmd?

Eenmaal iets dichterbij blijkt het schip geen luchtspiegeling te zijn. Het is de Tres Hombres, een van de zeldzame cargozeilschepen op deze aardbol, zo niet het enige. Het vaart sinds vijf jaar vanaf Den Helder naar de Caraïben om daar Europese producten te brengen en rum, koffie, thee en cacao mee terug te nemen. Alsof de VOC-tijden herleven, maar dan een stukje ethischer.

 

Zeilen met je ziel

“Voorzichtig, hier moet je je been goed optrekken.” Arjen van der Veen legt uit hoe je zijn zeilschip zo smooth mogelijk betreedt vanaf de wal, terwijl hij zelf behendig op het dek springt. Zijn gevolg komt hem achterna. Arjen is samen met Andreas Lackner en Jorne Langelaan, eigenaar van Fairtransport Shipping & Trading en mede-aandeelhouder van het 32 meter tellende gevaarte.

 

In KTC #19 lees je het hele interview met Arjen over de Tres Hombres!

Zie hier alvast de Tres Hombres in actie op het water…

https://vimeo.com/162736453

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Van het landschap tot het klimaat en van de rassen tot het smaakprofiel: ontdek alles over de theeregio Darjeeling in India.

De mooie stad achter de duinen is ook van de specialty coffee. De afgelopen jaren openden hier steeds meer koffiezaken hun deuren.

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is