T's

T’s | Amsterdam

“De ene na de andere koffiebar opent zijn deuren, maar waar blijft de theebar?”, vroeg voormalig econoom Nazish Saleem zich op zijn zakenreizen af. Hij bezocht landen met de mooiste theeculturen, maar vond zichzelf toch vaak weer terug in een grote koffieketen. Terwijl hij van huis uit opgegroeid was met thee. Het drankje symboliseert bij zijn ouders een letterlijk warm welkom. Alleen in New York vond hij een theebar, waar het echt om de beleving van thee ging. Dat moest ook in Europa bestaan. Twee jaar geleden opende Nazish samen met jeugdvriend Sufian Alariachi in Amsterdam theebar T’s.

Stoer en sexy

Dat meer mensen behoefte hadden aan een theebar werd snel duidelijk. “We stonden op de eerste dag nog nietsvermoedend de ramen te boenen, toen de zaak vol begon te stromen”, vertelt Sufian. Dat is niet meer opgehouden. Vooral in de weekenden zit T’s bomvol. “Thee heeft nog altijd last van een vrouwelijk  of geitenwollensokkenimago. Wij laten zien dat thee ook stoer en sexy kan zijn.” Als het even kan, willen de mannen met T’s een heuse theerevolutie ontketenen. Het doel: goede kwaliteit theeën populair maken bij zowel klant als horeca: geen poeders, zakjes of trucjes.

Experimenteren

De mannen van T’s hechten veel waarde aan de geschiedenis en authenticiteit van thee, maar durven tegelijkertijd innovatieve en eigenwijze keuzes te maken. “We zijn geen puristen. Het is juist leuk om te experimenteren met thee.”  Het kan daarom zomaar gebeuren dat je Butterfly thee van blauw naar paars verandert, jouw thee in een wijnglas geserveerd wordt en een iced tea uit de tap wordt getoverd. “Het draagt allemaal bij aan de beleving van thee, die wij de klant willen meegeven.”


Meer koffie, thee en cacao in Amsterdam? Onderaan dit artikel vind je meer leuke adressen!


Chai before you die

Die beleving kun je overigens ook mee naar huis nemen, want T’s verkoopt ook losse thee. Een grote wand gevuld met blikken thee is niet alleen een leuke decoratie voor de bar: je kunt de theeën ook allemaal kopen. Van een Indiase chai tot aan een milky oolong: het zijn allemaal theeën die het proberen waard zijn. Of zoals de mannen het zelf zeggen: “Chai before you die.”


Koffiemachine: Lavazza Wega Greenline
Melk: FrieslandCampina
Alternatieve melkproducten: amandel- en sojamelk van Albert Heijn, havermelk van Oatly
Thee: T’s, bijvoorbeeld nsmilky oolong, very berry mojito, ginger lemon, white lavender, masala chai, minty Marrakech, jasmijnthee.
Water: Watercompany
Lunch: supertosti’s gemaakt van oud brood, noodlesoep, quiches
Zoet: vegan taartjes van Sharp Sharp, appeltaart, scones, oatmeals
Specialiteit: authentieke chai latte met bijpassende cake rusk en iced teas, zoals de very berry mojito

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.