Vakantietip: Chocolate Village in Slovenië

Vakantietip: Chocolate Village in Slovenië

De laatste jaren wint Slovenië als vakantieland steeds meer aan populariteit. Met zijn prachtige bergen, kleurrijke meren en beboste landschappen staat het land ook wel bekend als het groene hart van Europa. Ook op het gebied van eten en drinken valt er veel te beleven. Met name chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan Chocolate Village by the River: een vakantiepark dat zich volledig wijdt aan chocolade. What’s not to like?

Een overnachting met chocoladeworkshops in Slovenië

Vergeet alles wat goed voor je is en omarm chocolade in al zijn vormen! Op 1,5 uur afstand van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, ligt te midden van het Maribor Lake Nature Park een paradijs voor chocoholics. In Chocolate Village by the River, een eco-vriendelijk glamping resort met drie type lodges – vernoemd naar cacaosoorten Forastero, Criollo en Trinitario – draait alles om chocolade. En dan bedoelen we echt álles.

Een chocoladeontbijt, chocoladeworkshops, chocoladecosmetica: het is nog maar de start. Neem een duik in het natuurzwembad of bezoek de privé-spa in een boomhut waar je kunt genieten van een chocolademassage met een panoramisch uitzicht op de Dara rivier.

Vakantietip: Chocolate Village in Slovenië

Actief aan de slag gaan kan ook. Zo kun je deelnemen aan chocoladeworkshops in de fabriek of je laten verrassen in de mini-wijnkelder met een borrelplateau gecombineerd met de lekkerste met cacao geïnfuseerde wijn en ambachtelijk bier. Trek in meer? Dan staat de aardige resortmanager Tina Robnik voor je klaar met een chocoladefondue op het terras om de dag af te sluiten.

Het verhaal achter de cacao

Het meesterbrein achter het concept is Uroš Mlakar, een bekende Sloveense restaurateur en tevens wereldburger. Hij groeide op in een straat waar Teta Frida (tante Frida) buurtkinderen altijd verwende met allerlei huisgemaakte lekkernijen. In 2009 bracht Uroš een hommage aan zijn buurvrouw door het chocolademerk Teta Frida in de markt te zetten. Alle zoete creaties van Frida, van de chocoladerepen en granola-bars tot de taarten en het schepijs, worden in het Chocolate Village zoveel mogelijk met de hand bereid met alleen verse, natuurlijke ingrediënten. 

De opbrengsten gaan voor een deel naar Molly Koyata, een dorp gelegen in het West-Afrikaanse Liberia, waar Uroš voor ondersteuning zorgt door cacaobomen te planten, trainingen aan de boeren te geven, nieuwe apparatuur te bekostigen en infrastructuur aan te leggen. Momenteel komt de cacao van Chocolate Village nog uit België, maar in de toekomst hoopt hij met Teta Frida zelf cacaobonen te importeren uit Liberia.

Vakantietip: Chocolate Village in Slovenië
Chocolate Village in de zomer

Nu al zin in chocolade? Bekijk ons assortiment van CHOQ voor heerlijke chocoladedranken.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!

De Italiaanse Cimbali Group staat met hun prachtige espressomachines op The Amsterdam Coffee Festival. We spraken met Sales Director Josep Feixa over de toekomst van de koffiebranche.