Vegan chocoladetaart recept met koffie

Vegan chocoladetaart recept met espresso

Het bakboek Andere Koek van Food Bandits staat vol met glutenvrije, lactosevrije vegan recepten met slechts natuurlijke suikers. Van Noorse kaneelbroodjes tot dit heerlijke (vegan) chocoladetaart recept met espresso. 

Chocoladetaart recept met espresso

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Springvorm (Ø 20 cm)
  • Optioneel: keukenmachine

Ingrediënten

Taartbodem
100 gr medjouldadels, ontpit / 125 gr geblancheerde amandelen / 25 gr gedroogde kokos / snuf zout / 2 el cacaopoeder / 2 el espresso

Vulling
180 gr kokoscrème, in plastic verpakking / 180 ml water / 6 el cacaopoeder / 4 el espresso / 10 el kokosboter / 50 gr kokosbloesem-suiker / 2 bananen

Bereiding

  • Voor de bodem van de taart meng je in de keukenmachine de medjouldadels met de geblancheerde amandelen, de kokos, het zout, cacaopoeder en de espresso. Laat de machine draaien totdat het mengsel een bal vormt en verdeel die over de bodem van de springvorm. Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
  • Verwarm in een steelpan de kokos-crème met water en roer net zolang tot het een geheel vormt; dit duurt 5 à 10 minuten.
  • Voor de vulling meng je in de keuken machine het cacaopoeder met de espresso, de kokosboter, het kokoscrèmemengsel, de kokosbloesemsuiker en de bananen. Laat de machine draaien tot er een dikke crème ontstaat. Giet dit op de bodem van de taart en zet dan de taart weer terug in de koelkast.
  • Laat de taart minimaal acht uur in de koelkast staan. Snijd de taart in kleine puntjes, want hij is erg machtig.

 Viel dit chocoladetaart recept in de smaak? Wat dacht je van deze chocolade pandan chiffoncake of deze fudge met bramen en hazelnoot

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Een 100% duurzame koffieverpakking die de beste bescherming biedt voor de koffiebonen: Packiro legt uit waarom dit een lastige kwestie is

Infused coffees, oftewel koffies met een smaakje, duiken de laatste jaren steeds vaker op. Wat is het eigenlijk? Mag het nog wel koffie heten?

Met warmere dagen in aantocht, stijgt ook de vraag naar cold brew koffie. Wij testten de ColdBRU van Marco Beverage Systems voor je uit.