Het bakboek Andere Koek van Food Bandits staat vol met glutenvrije, lactosevrije vegan recepten met slechts natuurlijke suikers. Van Noorse kaneelbroodjes tot dit heerlijke (vegan) chocoladetaart recept met espresso.
Chocoladetaart recept met espresso
Benodigdheden
- Bakpapier
- Springvorm (Ø 20 cm)
- Optioneel: keukenmachine
Ingrediënten
Taartbodem
100 gr medjouldadels, ontpit / 125 gr geblancheerde amandelen / 25 gr gedroogde kokos / snuf zout / 2 el cacaopoeder / 2 el espresso
Vulling
180 gr kokoscrème, in plastic verpakking / 180 ml water / 6 el cacaopoeder / 4 el espresso / 10 el kokosboter / 50 gr kokosbloesem-suiker / 2 bananen
Bereiding
- Voor de bodem van de taart meng je in de keukenmachine de medjouldadels met de geblancheerde amandelen, de kokos, het zout, cacaopoeder en de espresso. Laat de machine draaien totdat het mengsel een bal vormt en verdeel die over de bodem van de springvorm. Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
- Verwarm in een steelpan de kokos-crème met water en roer net zolang tot het een geheel vormt; dit duurt 5 à 10 minuten.
- Voor de vulling meng je in de keuken machine het cacaopoeder met de espresso, de kokosboter, het kokoscrèmemengsel, de kokosbloesemsuiker en de bananen. Laat de machine draaien tot er een dikke crème ontstaat. Giet dit op de bodem van de taart en zet dan de taart weer terug in de koelkast.
- Laat de taart minimaal acht uur in de koelkast staan. Snijd de taart in kleine puntjes, want hij is erg machtig.
Viel dit chocoladetaart recept in de smaak? Wat dacht je van deze chocolade pandan chiffoncake of deze fudge met bramen en hazelnoot?