hondenbaan

Koffie met een kwispel: vier honden met een échte hondenbaan

Viervoeters marcel, happy, joey en olaf zijn de trekpleisters van hun koffiezaak. En dat is een echte hondenbaan. Wij legden ze vorig jaar, toen alles nog up-and-running was, vast in een beeldreportage voor koffietcacao 29

Slow Coffee, Slow Marcel

‘Marcel houdt van slow coffee. Be like Marcel’ is het motto bij espressobar Kaffabar in Brussel. Dat is de Engelse bulldog op het lijf geschreven, want Marcel (4) is traag. Het liefst zit hij uren in de deuropening voorbijgangers na te kijken. Klanten moeten door een tweede deur naar binnen. Dat ’ie daar zit, vindt niemand een probleem. Sommige klanten komen zelfs speciaal voor de bulldog bij Kaffabar hun koffie drinken. De mascotte van de zaak is onmisbaar. Dat je daarnaast bij Kaffabar ook hele lekkere koffie kunt drinken, eigenaar Marcs titel Best Barista 2016 is daar een mooi bewijs van, is alleen maar mooi genomen.
Marcel vind je bij Kaffabar op de Rouppeplein 1 in Brussel en op zijn instagram.com/belikemarcel

Dit is Joey, general manager van Brew2Cup

Joey (12), boegbeeld van koffiebranderij Brew2Cup, is een echte jachthond. Baasjes Erwin Steinfort en Cynthia Sacharias zorgen dan ook dat hij op zijn vaste plek blijft: achter het kinderhek. “Als hij losloopt, zijn in no time alle taarten verdwenen”, lacht Cynthia. De beagle is een echte zoetekauw. Vaste klanten die snoepjes voor hem meenemen herkent
hij meteen. “Zodra hij hun stem hoort, staat hij op, omdat hij weet: hier komt eten aan.” Het naambordje op het kinderhek vertelt dat Joey ‘general manager’ van de zaak is. Een functie om jaloers op te zijn, want hij brengt het grootste gedeelte van de dag slapend door. Het knisperende geluid van de bonen in de mooie Giesen koffiebrander in de hoek werkt vast rustgevend.
Joeys thuisbasis is Brew2Cup, Kortestraat 28 Arnhem.
brew2cup.nl

Iedereen is blij met Happy

De missie bij Koffiemolen is: mensen blij maken. Met een rondlopende hond die Happy (2) heet en koffie van Bocca, is dat niet zo’n moeilijke opgave. De naam is nauwkeurig uitgekozen: “Ik heb nog nooit een vrolijker beest gezien”, vertelt baasje Roelof Pieters. Zij is zelfs zo enthousiast dat ze van de drukke benedenverdieping, waar ontbijt en lunch wordt geserveerd, naar boven werd verhuisd. “Boven zitten mensen te werken, daar is het wat rustiger voor haar.” De Koffiemolen ligt aan het begin van een mooi park, waardoor Happy vaak hondenvriendjes op bezoek krijgt en geregeld mee uit wordt gevraagd. “Klanten gaan maar al te graag op uitlaat-date.”
Laat je blij verrassen bij Koffiemolen aan de Ritsevoort 26 in Alkmaar.
dekoffiemolenalkmaar.nl

Iedereen is blij met Happy

Olaf is niet alleen bij Coffeelab, maar met vierduizend volgers op Instagram, ook online populair. De fotogenieke Toller, of duur gezegd:
Nova Scotia Duck Tolling retriever, heeft het leven van een echte popster (of beter gezegd pupster). Gasten willen met hem op de foto en op straat wordt hij herkend. Zelf kan de acht maanden oude Olaf van alle aandacht geen genoeg krijgen. Krijgt hij er te weinig van, dan laat hij dat heel Coffeelab weten. Voor manager en baasje Steven van Lierop reden om hem soms toch thuis te laten. Coffeelab serveert lekkere koffieblends met koffie uit Brazilië, Ethiopië, Kenia en zelfgemaakte zoetigheden zoals bananenbrood, worteltaart en brownie, maar de echte specialiteit
blijft natuurlijk: Olaf.
Bezoek Olaf bij Coffeelab, Stationsplein 17 Eindhoven of op
instagram.com/olaf.thetoller

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!