koffieproducenten uit Centraal-Amerika
ADVERTORIAL

Maak virtueel kennis met koffieproducenten uit Centraal-Amerika

The centre for the promotion of imports from developing countries (cbi) organiseert van 24 mei tot 4 juni 2021 een online matchmaking-evenement voor inkopers, importeurs en branderijen om nieuwe koffieproducenten uit centraal-amerika te ontmoeten. 

Wat: Online B2B Event Specialty Coffee
Wanneer: 24 mei t/m 4 juni 2021
Voor wie: koffie-inkopers en importeurs
Tickets: Meld je tot 24 mei gratis aan! 

Nu de fysieke beurzen, zoals World of Coffee 2021, één voor één gecanceld worden, organiseert het CBI een virtueel evenement voor inkopers en importeurs om kennis te maken met koffieproducenten en exporteurs uit Centraal-Amerika. Het evenement is onderdeel van het Connecting Central America initiatief, waarmee zij middelgrote bedrijven en coöperaties helpen een betere concurrentiepositie te hebben op de Europese markt. 

Kennismaken met koffieproducenten uit zes Centraal-Amerikaanse landen

Zo helpt het CBI onder andere in de koffiesector. Tijdens het online B2B Event Specialty Coffee kunnen importeurs virtueel kennismaken met meer dan twintig geselecteerde specialty coffee-leveranciers uit zes Centraal-Amerikaanse landen: Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Panama. “De koffieproducerende landen in Centraal-Amerika zijn een belangrijke bron voor specialty coffee”, vertelt CBI-programmamanager Anne-Marie Roorda.  “Deze landen kennen een lange traditie in koffieproductie en bieden een breed scala aan mooie koffievariëteiten en heerlijke smaken.” De koffieproducenten die meedoen aan het evenement zijn kleine tot middelgrote bedrijven en coöperaties, met een breed portfolio aan koffies en een focus op duurzaamheid. “Of je nu op zoek bent naar microlots of volle containers met gecertificeerde koffies: tijdens het online evenement vind je vast en zeker jouw match.”

Ontmoet Adela de Aguilar

Zo kun je onder andere Adela de Aguilar ontmoeten, een koffieproducent van de coöperatie Nedecaza in El Salvador. “Door de steun van CBI, deelname aan de handelsbeurs tijdens World of Coffee in Berlijn en oriëntatie in Europese landen, konden we vorig jaar al belangrijke relaties aanknopen met Europese kopers. Dit heeft ons onder meer in staat gesteld om voor het eerst rechtstreeks te exporteren naar een klant in Frankrijk, terwijl we daar al dertig jaar tussenpersonen voor nodig hadden.” 

Zelf in contact komen met koffieproducenten zoals Adela en directe handelsrelaties aangaan? Registreer je gratis en woon het virtuele evenement bij. Neem voor meer informatie contact op met CBI-programmamanager Anne-Marie Roorda via devco-ca@cbi.eu.


Meer over CBI

Het CBI verbindt kleine en middelgrote ondernemingen (SMEs) in ontwikkelingslanden met de Europese markt, om bij te dragen aan duurzame en inclusieve economische groei. Het CBI is onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en wordt voornamelijk gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland. Met het initiatief Connecting Central-America ondersteunt het CBI  tussen 2018 en 2021 zestig kleine en middelgrote ondernemingen en coöperaties uit Centraal-Amerika om (meer) concurrerend te worden op de Europese markt. Dit initiatief wordt voornamelijk gefinancierd door de Europese Unie en gecoördineerd door SIECA.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!