BWT waterfiltersysteem
ADVERTORIAL

Waterfilters voor koffiemachines: nodig of overbodig?

Een goede waterbehandeling door middel van waterfilters is onmisbaar in de horeca. al helemaal in specialty coffeebars. Met de juiste waterfilter gaat een koffiemachine langer mee én smaakt de koffie beter. Danny van der Kuijlen van BWT Water+more legt uit hoe dat precies zit.

Wat is het belang van waterfilters voor horecazaken?
Een waterfilter helpt je om de levensduur van je machines te verlengen. Met de waterfiltersystemen van BWT water+more behandel je het water bijvoorbeeld voor koffiemachines, vaatwassers en bakovens. Dankzij een filterpatroon gaan deze langer mee omdat het kalk en smaak- en geurverstorende stoffen uit het water filtert. Minder kalk betekent minder storingen. 

Hoever kan je gaan in waterbehandeling?
Bij BWT water+more zien we dat er vaak wordt gekozen voor een waterfiltersysteem dat het water optimaliseert en voorkomt dat er kalk in de machines terechtkomt. Zo vermijd je storingen waardoor je zonder problemen koffie kunt blijven zetten. Dat is het voornaamste.
Met een BWT bestmax PREMIUM ga je nog een stapje verder. Na het filteren voegen we magnesium toe aan het water, wat de smaak ten goede komt. Ik vergelijk het met het smaakverschil tussen stadswater en mineraalwater. Het is zachter. Nog een stapje verder zijn waterfilters met het systeem van omgekeerde osmose. Wij zien dat het BWT bestaqua 14 ROC Coffee-systeem echt aan een opmars bezig is in koffiezaken. 

Wat is omgekeerde osmose precies?
Met omgekeerde osmose halen we alle stoffen uit het water. Van organische stoffen en bacteriën tot kalk. Alles gaat eruit. Zo blijft er alleen puur water over. Met een speciaal filterpatroon voegen we nadien magnesium en alleen de juiste mineralen toe. Daardoor drink je altijd en overal consistent lekkere koffie. Het omgekeerde osmose systeem van BWT is dus een goede oplossing om koffie en andere warme dranken te optimaliseren. Het is onze nieuwste ontwikkeling en is uniek op de markt.

Water verschilt per provincie, soms zelfs per dorp. Hoe zorg je voor de beste aanpak per klant?
In de eerste plaats testen we ter plekke de kwaliteit van het water. Op basis daarvan bepalen we de instellingen voor de klant. Want hoe harder het water, hoe meer het systeem moet filteren en daar zijn bepaalde instellingen voor. Is het water zachter, dan kom je vaak al met een kleiner filterpatroon uit de voeten. Om de watermeting en installatie perfect uit te voeren, geven we voortdurend trainingen aan onze dealers en hun technische mensen die de filterpatronen installeren. Ten tweede zijn de filterpatronen en instellingen afhankelijk van de toepassing. Zo vraagt een espresso ander water dan filterkoffie of warme dranken uit een automaat.

Wat kunnen mensen thuis doen om lekkerdere koffie en thee te drinken?
BWT heeft naast een heel gamma aan huishoudelijke waterfilters ook filterkannen. Die zijn onder meer gebufferd met magnesium. Naast een goed filtersysteem, helpt het ook om eerst wat meer kennis op te doen over het water ter plekke en hoe bepaalde koffie of thee daarop reageert. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.