koffies met melk

Welke melk is het meest geschikt voor in je koffie?

Waar sommigen hun koffie het liefst zwart drinken, kiezen anderen voor koffie met melk. Een scheutje melk om de bitterheid uit de koffie weg te nemen of omdat een cappuccino, latte of cortado nou eenmaal heel lekker is. Maar welke soorten melk (alternatieven) zijn het meest geschikt voor koffie, en wat doen deze soorten voor de smaak?

Koffie met koemelk

“Cappuccino met haver of gewone melk?” ‘Gewone’ melk is voor veel mensen nog steeds koemelk. Maar omdat plantaardige drank steeds gewoner wordt, spreken we liever van koemelk. Wanneer je kiest voor koffie met koemelk, dan kies je voor koffie met een romige textuur en een rijke, volle smaak. Dat komt door het hoge vetgehalte in volle koemelk. Liever iets minder vet? Halfvolle of magere koemelk kan natuurlijk ook, al zal hiermee het opschuimen wat minder goed gaan.

geef een magazine cadeauSmaakt deze informatie over koffie met melk naar meer? koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat het laatste nieuws uit de koffie-, thee- en cacaowereld dichterbij brengt.

LEES VERDER

Koffie met geitenmelk

Voor wie de stap naar plantaardige drank te groot is, biedt geitenmelk een goed alternatief. Wel zuivel, maar minder lactose en daarmee geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Dankzij de van nature zoete en licht nootachtige smaak gaat geitenmelk goed samen met koffie. Toch heeft geitenmelk een redelijk uitgesproken smaak die het proberen waard is wanneer je nieuwsgierig bent naar een nieuwe twist aan je koffie. 

Koffie met sojadrink

Sojadrink is de pionier in plantaardige alternatieven voor koffie met melk en komt qua voedingsstoffen het dichts in de buurt van koemelk. Soja is afkomstig van de sojaboon, een peulvrucht, en is rijk aan eiwit en onverzadigd vet. Hoe sojadrink in de koffie smaakt? Nootachtig. De textuur is romig en daardoor zeer geschikt (en lekker) voor in je koffie. 

Koffie met haverdrink

Haver wint snel aan populariteit als alternatief voor koemelk in koffie. Het heeft een romige textuur en een subtiele zoete smaak die goed samengaat met de bitterheid van koffie. Bovendien is haverdrank verrijkt met vitaminen en mineralen en bevat haver geen cholesterol. 

Veel mensen denken dat soja duurzamer en gezonder is dan dierlijke producten. Maar klopt dit eigenlijk wel? 

Lees verder

Koffie met amandeldrink

Niet geheel verrassend zorgt amandeldrink voor een nootachtige smaak in je koffie. En in vergelijking met volle koemelk en sojadrink, bevat amandeldrink minder vet. Wie niet zo’n fan is van koffie met romige melk, heeft daarom met amandeldrink de goed alternatief te pakken. 

Koffie met kokosdrink

Zin in een zoete koffie met melk die net even anders is dan normaal? Kokosdrank zorgt voor een zoete, tropische smaak en geeft je koffie een romige textuur. Het kan wel een tikkeltje overheersend zijn, dus houd je in als je niet wilt dat de kokossmaak al te sterk naar voren komt.


Benieuwd naar meer plantaardige dranken? Lees hier verder over welke plantaardige melkalternatieven er wel én niet werken voor in je koffie. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!