koffieTcacao 37

Winterklaar met koffieTcacao 37

Winterse cocktails, hemelse combinaties van kaas en thee, zelf pralines maken en korting op vier winterkoffies: met koffietcacao 37 ga je de feestdagen gegarandeerd goed in! 

 

koffieTcacao 37: koffiedik kijken en terugblikken

Hoe ziet toekomst van de koffiezaak eruit? We kijken met Adam Carr van de Australische koffiebranderij Seven Miles, dat eerder dit jaar een trendrapport publiceerde, in de glazen koffiebol voor de belangrijkste trends. Samen met voormalig ceo van Rainforest Alliance, Han de Groot, blikken we juist terug op zijn tien jaar bij de ngo en praten met hem over de lange weg naar duurzame cacao. “In de koffie- en theesector verdienen producenten geld. In de cacaosector is het overall beroerd.”

 

koffieTcacao 37: Stamgast Eveline Hoorens, Daan Heerma van Voss oog in oog met de kopi loewak en circulaire koffieproducten

In de nieuwe editie lees je ook het interview met onze Vlaamse Stamgast Eveline Hoorens. Met haar eigen gebrande koffie legde ze contact met haar grote liefde, de inmiddels overleden Vlaamse kunstenaar Panamarenko. Een gesprek over koffie-ambacht, een toevallige ontmoeting op een luchthaven en tachtig jaar Panamarenko. Schrijver Daan Heerma van Voss neemt je mee in zijn zoektocht naar letterlijk ‘poepdure’ koffie uit Indonesië: kopi loewak. En in de beeldreportage schijnen we een licht op ondernemers, die laten zien hoe waardevol koffie-afval kan zijn. Van koffieprut maken zij weer een kek product! Leuk voor onder de kerstboom?

 

koffieTcacao 37: feestdagen en Porto

Ter inspiratie voor de feestdagen legt David van Acker van de Leuvense chocolatier ZUUT uit hoe je zelf pralines maakt. Tess Posthumus van de nieuwe cocktailbar Dutch Courage geeft drie heerlijke cocktailrecepten met koffie, thee of cacao weg. En op de shoppingpagina scoor je een kortingscode voor vier winterkoffies! En drink jij graag een goed glas port bij een feestelijk dessert? De redactie reisde voor dit nummer af naar Porto om diep in het glaasje, uh, de koffiekop te kijken. Een groep jonge pioniers zet hier specialty coffee op de kaart. Verder maken een lokale theeplantage en een nieuw chocolademuseum een bezoek aan de Noord-Portugese stad compleet voor de KTC-liefhebber! Lees je in zodat je, zodra het weer kan,  goed voorbereid op pad gaat.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!