koffieTcacao 37

Winterklaar met koffieTcacao 37

Winterse cocktails, hemelse combinaties van kaas en thee, zelf pralines maken en korting op vier winterkoffies: met koffietcacao 37 ga je de feestdagen gegarandeerd goed in! 

 

koffieTcacao 37: koffiedik kijken en terugblikken

Hoe ziet toekomst van de koffiezaak eruit? We kijken met Adam Carr van de Australische koffiebranderij Seven Miles, dat eerder dit jaar een trendrapport publiceerde, in de glazen koffiebol voor de belangrijkste trends. Samen met voormalig ceo van Rainforest Alliance, Han de Groot, blikken we juist terug op zijn tien jaar bij de ngo en praten met hem over de lange weg naar duurzame cacao. “In de koffie- en theesector verdienen producenten geld. In de cacaosector is het overall beroerd.”

 

koffieTcacao 37: Stamgast Eveline Hoorens, Daan Heerma van Voss oog in oog met de kopi loewak en circulaire koffieproducten

In de nieuwe editie lees je ook het interview met onze Vlaamse Stamgast Eveline Hoorens. Met haar eigen gebrande koffie legde ze contact met haar grote liefde, de inmiddels overleden Vlaamse kunstenaar Panamarenko. Een gesprek over koffie-ambacht, een toevallige ontmoeting op een luchthaven en tachtig jaar Panamarenko. Schrijver Daan Heerma van Voss neemt je mee in zijn zoektocht naar letterlijk ‘poepdure’ koffie uit Indonesië: kopi loewak. En in de beeldreportage schijnen we een licht op ondernemers, die laten zien hoe waardevol koffie-afval kan zijn. Van koffieprut maken zij weer een kek product! Leuk voor onder de kerstboom?

 

koffieTcacao 37: feestdagen en Porto

Ter inspiratie voor de feestdagen legt David van Acker van de Leuvense chocolatier ZUUT uit hoe je zelf pralines maakt. Tess Posthumus van de nieuwe cocktailbar Dutch Courage geeft drie heerlijke cocktailrecepten met koffie, thee of cacao weg. En op de shoppingpagina scoor je een kortingscode voor vier winterkoffies! En drink jij graag een goed glas port bij een feestelijk dessert? De redactie reisde voor dit nummer af naar Porto om diep in het glaasje, uh, de koffiekop te kijken. Een groep jonge pioniers zet hier specialty coffee op de kaart. Verder maken een lokale theeplantage en een nieuw chocolademuseum een bezoek aan de Noord-Portugese stad compleet voor de KTC-liefhebber! Lees je in zodat je, zodra het weer kan,  goed voorbereid op pad gaat.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De oorsprong van koffie ligt in Ethiopië, maar inmiddels wordt koffie wereldwijd verbouwd. Ontdek waar koffie vandaan komt en wat dit betekent voor de smaak.

Met deze non-alcoholische Valentijnscocktail schenk je jouw partner extra veel liefde op deze romantische dag.

De Ceado koffiemolen is geschikt voor zowel espresso- als filtermaling en kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: traditioneel maar ook als single dosing. Wij doen de test.