Begin de zomer goed met dit cheesecake recept met witte chocolade en frambozen! ‘Baking queen’ Pavanne Veltman bedacht dit ‘luxe recept’ met 100% natuurlijke bakmix, “want iedereen moet snel, makkelijk, en vooral lekker zelf thuis kunnen bakken!”
Recept: cheesecake met witte chocolade en frambozen
Ingrediënten
9 fijngemalen digestive koekjes / 60 g gesmolten roomboter / 450 g roomkaas / 150 g fijne kristalsuiker / 1 tl vanille-aroma / 2 grote eieren / 250 g fijngesneden witte chocola / 4 el frambozenjam
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C (hete lucht is niet aan te raden, maar als het niet anders kan, bak dan op 150°C 20-30 minuten).
- Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met bakpapier.
- Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter in een kom tot het mengsel eruitziet als nat zand.
- Doe in de bakvorm en druk dit met je handen goed aan tot een dunne gladde laag op de bodem.
- Mix de roomkaas samen met de suiker in een mengkom tot een glad en romig geheel.
- Voeg de eieren toe en mix goed.
- Voeg de fijngesneden chocolade toe en roer.
- Doe dit mengsel in de bakvorm en schud een beetje voor een goede verdeling.
- Verhit de jam en druk door een zeef om de pitjes te verwijderen.
- Druppel theelepels van de gesmolten jam op het beslag en haal er een satéprikker doorheen om een mooi patroon te maken.
- Zet de bakvorm voor ca. 40 minuten in de oven totdat de zijkanten licht gerezen zijn en het midden niet meer nat aanvoelt.
- Laat de cheesecake in het bakblik afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem voor minstens 5 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
- Haal de zijkanten van de bakvorm af en serveer.
Tip! Deze witte chocolade cheesecake kan je goed afgedekt drie dagen in de koelkast of tot een maand in de diepvries bewaren.