World Chocolate Masters 2022

World chocolate masters wordt omschreven als de formule 1 van de chocoladewereld. Als ’s werelds enige competitie, die zich focust op het verleggen van de creatieve grenzen van chocolade, biedt het professionals in gastronomie, patisserie en chocolaterie de ultieme kans om hun talenten te showcasen. Van bonbons tot 3d-kunstwerken: chocolade was nog nooit zo spannend.

Sinds de eerste editie in 2005 vraagt World Chocolate Masters (WCM), georganiseerd door Barry Callebaut, het uiterste van de creativiteit van chef-koks, chocolademakers en patissiers. Ramon Morato, creatief directeur van Cacao Barry, legt uit: “In de kern gaat deze wedstrijd altijd over het verleggen van grenzen, het transformeren van het beroep en het verkennen van de wereld van chocolaterie.” Dat de wedstrijd om meer draait dan alleen watertandende creaties maakt het thema van deze achtste editie: #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE al snel duidelijk. Tijdens World Chocolate Masters 2022 staan de toekomst en het opzoeken van radicale grenzen centraal.
Voor dit thema heeft de organisatie gekeken naar de wereld en naar de dualiteit die er op het moment, misschien meer dan ooit, voelbaar is. Enerzijds staan al onze systemen onder druk, wat voor een flinke dosis pessimisme kan zorgen. Tegelijkertijd staan nieuwe generaties op met een sterk geloof in de toekomst en die via wetenschap, technologie, creativiteit en entrepreneurschap radicale veranderingen teweeg proberen te brengen.
Tijdens de nationale kwalificatierondes, die van april 2021 tot maart 2022 plaatsvinden, presenteren chef-koks en chocolatiers uit 22 landen hun oogstrelende cacaolekkernijen aan de pers, fijnproevers, bloggers, miljoenen fans wereldwijd en niet te vergeten een vakjury. Deze vooraanstaande experts uit de culinaire industrie beoordelen de strijdende chocolatiers op verschillende onderdelen. Uit de 22 nationale selecties komt één finalist per land als winnaar uit de bus, die doorgaat naar de wereldfinale tijdens Salon du Chocolat in Parijs in het najaar van 2022.
De World Chocolate Masters is een initiatief van Cacao Barry, een gourmet chocolademerk van de Barry Callebaut Group.
Lees meer over voorgaande edities.
Tekst Jip Bottema
Fotografie Barry Callebaut

Lees het hele artikel over World Chocolate Masters 2022 in koffieTcacao 41!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!