world of coffee berlin

World of Coffee 2019

Van 6 t/m 8 juni verzamelen koffieprofessionals zich in berlijn tijdens world of coffee. Wat is er te doen tijdens europees grootste koffievakbeurs?

Na Dublin, Rimini en vorig jaar Amsterdam, daalt World of Coffee dit jaar neer in Berlijn. Tijdens de specialty coffee vakbeurs worden de nieuwste producten, de meest toonaangevende branders en lekkerste koffies aan de man gebracht. Ook vinden vier SCA wereldkampioenschappen plaats, waar Nederlands kampioenen Sander Groenink en Kaspar Tammjärv in actie komen. Wat kun je verwachten tijdens het driedaagse evenement in de bruisende Duitse hoofdstad?

Roaster Village

Om de laatste en meest vernieuwende koffies te proeven, is de Roaster Village the place to be. Ongeveer zeventig micro-roasters branden en zetten daar de nieuwste koffies op locatie en geven een kijkje in de huidige trends van koffie sourcing, verwerking, branden, zetten en verkopen. Wegens de populariteit van dit ‘dorp’, is er in Berlijn zelfs een tweede Roaster Village te vinden! Enkele namen die hier staan: The Barn, Lot Sixty One Coffee Roasters, Origin Coffee Roasters en WB. Coffee. De hele lijst met deelnemers is hier te vinden.

Beste nieuwe product

Naast de nieuwste koffies, zijn op de koffievakbeurs ook de nieuwste espressomachines, molens en branders te bewonderen. In The Best New Product Competition worden deze beoordeeld op kwaliteit en toegevoegde waarde voor de industrie. De awards worden op vrijdag aan de winnende exposerende bedrijven uitgereikt.

World Coffee Events

De spanning stijgt tijdens de vier wereldkampioenschappen die gedurende de drie dagen van World of Coffee 2019 plaatsvinden. Nationale kampioenen gaan de strijd met elkaar aan in het World Latte Art Championship, World Coffee In Good Spirits Championship, World Cup Tasters Championship en het Cezve/Ibrik Championship. Voor Nederland komen Dutch Latte Art Champion Kaspar Tammjärv en Dutch Cup Tasters Champion Sander Groenink in actie. Benieuwd hoe zij zich hebben voorbereid op het wereldkampioenschap? Lees het interview met Sander Groenink en later deze week het aankomende interview met Kaspar Tammjärv.
Om de spanning er na drie enerverende dagen af te dansen, is er op zaterdagavond vanaf 21.00 uur een afterparty bij BRICKS Berlin. Feestgangers hoeven enkel hun World of Coffee ticket en ID te laten zien om gratis toegang te krijgen tot dit feest.

 


Bekijk de wedstrijden van World Coffee Events live mee via wcc.coffee/Berlin.


Koffie en design

Goede koffie en mooi design gaan hand in hand. In het Design Lab introduceert World of Coffee dit jaar een nieuw, interactief tentoonstellingsconcept met een focus op koffieverpakkingen, porselein en branding.

Cuppen maar

In een speciale Cupping Room worden er tijdens het evenement de hele dag cuppings georganiseerd. Branderijen laten hier hun wereldse koffie proeven aan een select groepje klanten en genodigden. Een aantal cuppings zijn ook vrij toegankelijk voor het publiek. Lepel klaar, cuppen maar!

Specialty Coffee Association winkel

Een bezoek aan World of Coffee kun je het beste afsluiten in de SCA-winkel. Hier vind je koffiegadgets, -boeken en -kleding om je koffiecollectie compleet te maken.

Tickets & info

Tickets voor World of Coffee 2019 scoor je hier. Wil je graag het hele programma en de lijst van exposanten bekijken, kijk dan hier. World of Coffee vindt plaats in Messe Berlin en is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Kan jouw moeder, vrouw of vriendin geen dag zonder koffie? Als koffiefanaat vallen deze Moederdag cadeaus dan zeker in de smaak.

De traditionele versie van deze Griekse taart (Karydopita) is vrij machtig, maar deze versie met koffie, is een stuk lichter. Aan de (be)slag!

De Eenhoorn is het enige bedrijf dat de thee van madame Tseng in Nederland verkoopt. Oprichter Binet Brasser deelt haar La Maison des Trois Thés-favorieten en een verfrissend ijssthee recept.