World of Coffee Milaan

World of Coffee van 23 t/m 25 juni in Milaan

Er staat alweer drie jaar op de teller sinds de laatste keer dat de specialty coffee-industrie samenkwam voor World of Coffee, hét evenement voor koffieprofessionals. Gelukkig is World of Coffee terug van weggeweest en barst het event van 23 t/m 25 juni los in Milaan.

World of Coffee wordt georganiseerd door de Specialty Coffee Association. Het congrescentrum in Milaan wordt drie dagen lang omgetoverd koffiewalhalla waar bezoekers langs meer dan 200 standhouders kunnen struinen. Daarnaast zijn er cuppings en tastings, workshops en lezingen én vinden de World Coffee Championships plaats.

Groene koffiebonen

Als primeur is er dit jaar op World of Coffee ook een programma dat volledig in het teken staat in- en verkoop van groene koffiebonen. Voor handelaren in groene koffie was de pandemie een moeilijke periode. Reizen naar landen van herkomst was niet makkelijk en beurzen werden vrijwel niet georganiseerd. In een poging om koffieproducenten, coöperaties, exporteurs, importeurs en branders weer met elkaar in contact te brengen, lanceert de SCA het Green Coffee Buyers and Sellers Program tijdens World of Coffee Milaan. Via de app van World of Coffee kunnen kopers en verkopers van groene koffie een profiel aanmaken en zo makkelijk met elkaar in contact komen om  een persoonlijke ontmoeting op te zetten. Er zullen speciale vergaderruimten beschikbaar zijn voor vergaderingen van 20 minuten. Het programma is gratis beschikbaar voor geregistreerde World of Coffee-bezoekers dankzij sponsor Barista Attitude. Ga naar de website van World of Coffee voor meer informatie. 

Steun voor Oekraïne

In maart dit jaar kondigde de SCA aan dat de locatie van World of Coffee 2022 van Warschau, Polen naar Milaan, Italië werd verplaatst, omdat de PTAK Expo in Warschau een toevluchtsoord is geworden voor duizenden Oekraïners. De SCA hoopt daarmee te voorkomen dat de gemeenschap van Warschau extra belast zou worden. In het verlengde van deze beslissing wordt de volledige omzet van de kaartverkoop voor World of Coffee Milaan gedoneerd aan Oekraïense koffieprofessionals. Ook heeft de SCA de deelname van Rusland aan de Wereldkampioenschappen uitgesteld.

Bezoekersinformatie

Wil je als bezoeker naar World of Coffee Milaan? Registreer je dan eerst op de website van World of Coffee. Een badge geeft je volledige toegang tot de Exhibition Hall, alle vijf World Coffee Championships, lezingen en workshops, cuppings en alle showfuncties. SCA-leden krijgen korting op de toegangsprijs. 

Bekijk hier het voorlopige programma van World of Coffee Milaan. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Haarlemse Taru Coffee Studio zette Lucas een Orea V3 MK3 met een gewassen gesha uit Guatemala. 

De koffiecultuur wordt vaak beschreven aan de hand van ‘golven’. Een van de bekendste is third wave coffee, maar wat betekent die term?

Of je nu wel of niet in het bezit bent van een ijsmachine, dit cookie dough ijs recept is lekker én maak je eenvoudig zelf!