Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode, met bijbehorend recept. zeeshan malik van de haagse koffiebar kaafi zette voor ons met de aeropress een gewassen el salvador, gebrand door het australische st. ali.
Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: een zoete, bloemige gewassen koffie van Finca La Esperanza
in Santa Ana, El Salvador
Smaakprofiel: sinaasappelsap, kaneel en vanille
Brander: ST. ALi
Prijs: € 16,90 voor 250 gram
Koffie: een zoete, bloemige gewassen koffie van Finca La Esperanza
in Santa Ana, El Salvador
Smaakprofiel: sinaasappelsap, kaneel en vanille
Brander: ST. ALi
Prijs: € 16,90 voor 250 gram
Recept van Zeeshan Malik
Hoeveelheid: 28 gram voor 250 ml water
Maalgraad: fijn, ongeveer gelijk aan espressomaling
Doorlooptijd: Gebruik de omgekeerde AeroPress-methode. Start met 40 ml in de koffie. Roer gedurende 10 seconden krachtig. Schenk de rest van het water erbij tot de top. Spoel het filterpapier schoon en doe de deksel erop. Druk binnen één minuut volledig door.
Water: omgekeerd-osmosewater op 97,5 graden Celsius.
TIP!
Mijn motto: Go fine, go fast!