Barista aan Zet: Zeeshan Malik

Elke editie vraagt ktc een barista naar zijn favoriete zetmethode, met bijbehorend recept. zeeshan malik van de haagse koffiebar kaafi zette voor ons met de aeropress een gewassen el salvador, gebrand door het australische st. ali.
Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: een zoete, bloemige gewassen koffie van Finca La Esperanza
in Santa Ana, El Salvador
Smaakprofiel: sinaasappelsap, kaneel en vanille
Brander: ST. ALi
Prijs: € 16,90 voor 250 gram

Recept van Zeeshan Malik

Hoeveelheid: 28 gram voor 250 ml water
Maalgraad: fijn, ongeveer gelijk aan espressomaling
Doorlooptijd: Gebruik de omgekeerde AeroPress-methode. Start met 40 ml in de koffie. Roer gedurende 10 seconden krachtig. Schenk de rest van het water erbij tot de top. Spoel het filterpapier schoon en doe de deksel erop. Druk binnen één minuut volledig door.
Water: omgekeerd-osmosewater op 97,5 graden Celsius.

TIP!

Mijn motto: Go fine, go fast!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

In het Theeboek van Veerle Stoffels leer je alles over thee. Van theesoorten tot recepten, zoals het lenterecept aardbeien met matcha latte. 

Arabica en Robusta zijn ‘s werelds bekendste koffiebonen die sterk van elkaar verschillen in smaak en cafeïnegehalte. Ontdek meer verschillen en de herkomst van deze koffiebonen.

De Benelux heeft er de laatste jaren weer een tal van koffie hotspots bij gekregen. Van Den Haag tot Haarlem en van Amsterdam tot Antwerpen: bij deze nieuwe zaken staat de koffie klaar!