Zeewier is misschien niet het eerste ingredient dat bij je opkomt wanneer je bonbons gaat maken. Toch past de smaak perfect bij chocolade en thee. In haar boek Zeewier & Co legt Julie Denoulez uit welke soorten wier er zijn en hoe ze smaken. koffieTcacao koos alvast een zeewier recept uit op basis van dulse, een milde wiersoort die licht smaakt naar hazelnoot en bacon.
Recept: bonbons met gember, praliné en zeewier
Benodigdheden
- Neem een siliconenvorm voor chocolade (of een ijsblokjesvorm)
- Rasp
- Pan
Ingrediënten
170 g chocolade (puur, melk of wit) / 1 tl kokosolie (naar smaak) / 2 cm verse gemberwortel /2 el gedroogde dulse
Bereiding
- Smelt de chocolade en eventueel de kokosolie au bain-marie.
- Neem een siliconenvorm voor chocolade (of een ijsblokjesvorm). Leg in elk vakje wat vers geraspte gember, een snufje praliné en tot slot een paar gedroogde dulse-vlokken (hoe meer wier je toevoegt, hoe sterker de jodiumsmaak).
- Vul de vakjes op met de gesmolten chocolade en zet de vorm een nacht in de koelkast.
- De bonbons zijn in de koelkast vijf dagen houdbaar.
Viel dit zeewier recept in de smaak? Wat dacht je van deze chocolade pandan chiffoncake of de vegan crispy truffels?