ijsthee

#hoedan: zelf ijsthee maken!

Een verfrissende ijsthee kun je eenvoudig zelf maken. meer dan ijs, een koelkast en een zoete thee of kruidenblend heb je niet nodig.

De doorbraak van ijsthee wordt toegeschreven aan de Wereldtentoonstelling in St. Louis in 1904. Het warme weer tijdens deze tentoonstelling zou de Amerikaanse theehandelaar Richard Blechynden op het idee hebben gebracht om ijs aan zijn gratis theesamples toe te voegen. Tot genoegen van de bezoekers die het drankje heerlijk vonden. Vanuit Amerika is ijsthee, mede dankzij het merk Lipton, ook in Europa populair geworden. Dat ijsthee makkelijk zelf te maken is, zónder alle suikers en conserveermiddelen die de drank uit de supermarkt bevat, is echter minder bekend. Zonde, want het is makkelijk en lekker! Je kunt in principe elke thee gebruiken, maar we raden aan om voor een zoete thee of een frisse kruidenblend met bijvoorbeeld citrus en munt te gaan. Dit zijn twee eenvoudige methodes voor het maken van ijsthee.

SHOCK BREW

Deze methode wordt ook wel flash brew genoemd. Bereid de thee, afhankelijk van de theesoort, met water van 70 à 80°C en schenk uit over een kan met ijsblokjes en eventueel bevroren fruit. Experimenteer met het recept: de hoeveelheid thee, de temperatuur, de trektijd en toevoegingen.

COLD BREW

Thee kun je ook koud infuseren. Zet een kan of thermosbeker met thee en koud water vijf tot acht uur in de koelkast en laat de thee koud trekken. Zo simpel is het! Hiervoor kun je ook goed gebruik maken van losse thee (mits van goede kwaliteit), die je al eens hebt gezet. Gooi de theebladeren niet weg maar gebruik ze voor een tweede, koude infusie. 

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

De nieuwe haverdrink van Arla Foods voorziet koffiedranken van een plantaardig alternatief zonder concessies te doen aan smaak en prestatie.

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.