Met deze eenvoudige negen stappen zet jij een heerlijke kop koffie met de populaire zetmethode aeropress.
- Breng water aan de kook
- Neem een papieren filter, plaats het in de zwarte filterhouder en maak deze nat met warm water
- Plaats de zuiger in de AeroPress, tot de 4-markering
- Zet de AeroPress ondersteboven op de weegschaal
- Maal 12 gram koffie en voeg toe in de AeroPress. Maalgraad tussen filter en cafetière. Hoe fijner, des te meer extractie maar ook sneller kans op bitterheid
- Schenk 200 ml water van 90 ℃ rustig op de gemalen koffie en begin met timen wanneer het water de koffie raakt
- Twee keer rustig roeren zodat alle koffie in contact komt met het water
- Draai de filterhouder vast op de AeroPress
- Wanneer de tijd (2 minuten) verstreken is, draai je het geheel om en plaats je de AeroPress met de filterzijde op de voorverwarmde koffiemok. Duw de zuiger rustig naar beneden, dit mag best zo’n 50 seconden duren. Duw door totdat je een sissend geluid hoort
Favoriete AeroPress recepten van barista’s
Benieuwd hoe de professionals de AeroPress zetten? World AeroPress Champion 2020 Wendelien van Bunnik-Verver, eigenaar van de Haagse koffiezaak Kaafi Zeeshan Malik en barista Elliot Szechtman van Cafuné Specialty Coffee Bar vertellen wat hun favoriete AeroPress recept is.
Poster zetmethode AeroPress
De poster met de 9 stappen voor het maken van koffie met de AeroPress is te vinden in koffieTcacao 2. De illustratie is gemaakt door Hanneke Nabers.