zomerse salade

Zomerse salade met rabarber en pure chocolade | Recept

Heerlijk op zomerse dagen: een kleurrijke salade met frisse bietjes, zure rabarber en zoete aardbeien. Maak ‘m af met een smaakvolle dikke vinaigritte, verse kruiden en pure chocolade. Enjoy!
Bereiding: 40 minuten

 

Ingrediënten

1,5 stengel rabarber / 1 klein rood bietje / ½ el honing / ½ el anijs- of venkelzaad / 50 g peultjes / 50 g aardbeien / 50 g gemengde jonge bladsla / 50 g knolvenkel / 1 Egmondse bol (verse zachte geitenkaas) / klein handje fijngehakte verse kruiden, bijvoorbeeld dille, basilicum en munt / 15 g pure chocola
Dressing:
1 zakje hibiscusthee / ½ tl dijon mosterd / ½ tl honing / zout en peper / 50 ml olie ½ tl maanzaad

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Snij de rabarber in stukjes. Schil de bietjes en snij in kleine partjes. Roer beide om met honing en anijs- of venkelzaad.
3. Leg in een ovenschaal en rooster beide in 20 minuten gaar.
4. Kook de peultjes een paar minuten en spoel ze koud af.
5. Snijd of pluk kleine stukjes van de Egmondse bollen (zachte geitenkaas) en rol ze even door de gehakte kruiden.
6. Hak de chocola in kleine stukjes.
7. Snijd de aardbeien in reepjes.
8. Was en droog de blaadjes sla en snij de venkel flinterdun, meng met de rest van de ingrediënten in een mooie schaal.
Dressing:
1. Maak thee door 2 zakjes hibiscusthee 10 min. te laten trekken in gekookt water.
2. Laat de thee helemaal afkoelen.
3. Haal de zakjes eruit en meng 4 el thee met mosterd, honing en een snufje zout en peper, totdat het zout helemaal is opgelost.
4. Voeg de olie in beetjes toe tot je een dikke vinaigrette hebt.
5. Roer het maanzaad erdoor.
6. Giet over de salade.

 

Korting

Bestel de ingrediënten voor dit recept voor deze zomerse salade online bij Odin en ontvang met de actiecode LEKKERBIO €20 korting op je eerste online bestelling.
Odin is de grootste biologische foodcoöp van Nederland en bestaat sinds 1983. Je kunt lid worden van de coöperatie en met voordeel boodschappen doen. Odin heeft een groothandel, bezorgdienst, eigen winkels, een imkerij en een boerderij met zaadteelt & plantenveredeling. Alles 100% biologisch en het liefst biodynamisch.


Probeer ook Odin’s Dadel-havermout repen of Vegan avocado chocolademousse.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 45 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Recept voor kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Lekker kaneelbroodjes recept uit het nieuwe boek ‘Boulangerie.’, waarin Hidde de Brabander een ode brengt aan brood in alle soorten en maten.

Lees verder »

GRATIS HOTSPOT GIDS

Download nu de gratis hotspot gids met daarin onze tips voor 30 toffe koffiezaken in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag en Rotterdam.