Heerlijk op zomerse dagen: een kleurrijke salade met frisse bietjes, zure rabarber en zoete aardbeien. Maak ‘m af met een smaakvolle dikke vinaigrette, verse kruiden en pure chocolade. Enjoy!
Recept: zomerse salade
Bereiding: 40 minuten
Ingrediënten
1,5 stengel rabarber / 1 klein rood bietje / ½ el honing / ½ el anijs- of venkelzaad / 50 g peultjes / 50 g aardbeien / 50 g gemengde jonge bladsla / 50 g knolvenkel / 1 Egmondse bol (verse zachte geitenkaas) / klein handje fijngehakte verse kruiden, bijvoorbeeld dille, basilicum en munt / 15 g pure chocola
Dressing:
1 zakje hibiscusthee / ½ tl dijon mosterd / ½ tl honing / zout en peper / 50 ml olie ½ tl maanzaad
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Snij de rabarber in stukjes. Schil de bietjes en snij in kleine partjes. Roer beide om met honing en anijs- of venkelzaad.
3. Leg in een ovenschaal en rooster beide in 20 minuten gaar.
4. Kook de peultjes een paar minuten en spoel ze koud af.
5. Snijd of pluk kleine stukjes van de Egmondse bollen (zachte geitenkaas) en rol ze even door de gehakte kruiden.
6. Hak de chocola in kleine stukjes.
7. Snijd de aardbeien in reepjes.
8. Was en droog de blaadjes sla en snij de venkel flinterdun, meng met de rest van de ingrediënten in een mooie schaal.
Dressing:
1. Maak thee door 2 zakjes hibiscusthee 10 min te laten trekken in gekookt water.
2. Laat de thee helemaal afkoelen.
3. Haal de zakjes eruit en meng 4 el thee met mosterd, honing en een snufje zout en peper, totdat het zout helemaal is opgelost.
4. Voeg de olie in beetjes toe tot je een dikke vinaigrette hebt.
5. Roer het maanzaad erdoor.
6. Giet over de salade.