zusto

Zoet was nog nooit zo goed! Nu is er Zusto!

Zusto is een nieuwe, unieke suikervervanger! Deze suikervervanger heeft maar liefst viermaal minder calorieën dan suiker, is gemakkelijk te verwerken én brengt geen smaakverschillen met zich mee.

Het is een één op één suikervervanger, dus 100g suiker = 100g Zusto. Bestaande recepturen hoeven dus niet aangepast te worden! Ook heeft Zusto dezelfde smaak, hetzelfde mondgevoel én dezelfde crunch als suiker.

 

Geniet van het nieuwe zoet!

Verschillende gerenommeerde chefs en patissiers, zoals Patisserie DelRey in Antwerpen, hebben zich al uitgeleefd met Zústo. Van koekjes tot ijs en van desserts tot pralines, Zùsto blijkt geschikt te zijn voor iedere toepassing. Bernard Proot, eigenaar van DelRey: “Suiker is niet alleen een smaakmaker. In veel levensmiddelen zorgt dit ingrediënt ook voor de nodige structuur. De meeste suikervervangers hebben geen 1/1 verhouding, waardoor je andere ingrediënten moet toevoegen. En dit zorgt er dan vaak weer voor dat het moeilijk wordt om een smaakvol en kwalitatief eindresultaat te verkrijgen. Bovendien leiden veel alternatieve zoetstoffen tot smaakafwijkingen.” Proot is positief verrast door de eigenschappen van de nieuwe suikervervanger en lanceerde eind 2014 als eerste een delicatessenassortiment met Zùsto als ingrediënt. Het gamma blijkt een schot in de roos te zijn.

 

Gezonde ingrediënten van natuurlijk oorsprong

Zijn zoete smaak heeft Zùsto voor het overgrote deel te danken aan vezels uit mais en chicorei. Deze vezels zorgen niet alleen voor zoetkracht en structuur, ze hebben ook een positieve bijdrage aan de gezondheid. Ze leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel en zorgen sneller voor een voldaan gevoel. Meer vezels eten is gezond, dat weet iedereen. De vezels uit cichorei behoren zelfs tot de hedendaags gekende ‘superfoods’. Om dezelfde smaakbeleving als suiker te creëren, is sucralose als zoetstof aan de vezels toegevoegd. Deze gecombineerde samenstelling, van natuurlijk oorsprong, maakt een substantiële calorieverlaging mogelijk.

 

Aan de slag met Zùsto

Zùsto kan dus op dezelfde manier verwerkt worden als suiker. Het ingrediënt werkt het gemakkelijkst wanneer het geleidelijk opgelost wordt in een licht verwarmde vloeistof, zoals (suiker)water of melk. Wanneer er weinig vloeistof in het eindproduct zit, is het gemakkelijker om Zùsto eerst te mengen met de droge stoffen.
Het ingrediënt heeft zelfs een aantal verwerkingspluspunten ten opzichte van suiker. Zo zorgt het in slagroom voor een voller, steviger en stabieler eindresultaat. Hierdoor is het perfect geschikt om een volle chocolademousse mee te maken. Daarnaast laat Zùsto confituur beter geleren, zorgt het ervoor dat fruitsmaken beter tot zijn recht komen en heeft het een rustige bak-aard.

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT

Het beste van KTC in je inbox

KTC50 SPB

KTC magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

LAATSTE NIEUWS

Wat betekent het als een product het Fairtrade-keurmerk draagt? 4 vragen over Fairtrade beantwoord.

Van stijlvolle koffiezaken tot hippe lunchrooms: voor goede specialty coffee ben je bij deze hotspots in Brugge op het juiste adres.

In mei lanceerde Lelit twee limited editions van de MaraX en Bianca. Voor KTC is dit een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met sales director Cristina Uzzi.