ZwartWit Koffie | Eindhoven

 

“Bij ZwartWit Koffie in Eindhoven ligt de koffielat ontspannen hoog”

“Mensen moeten wel een beetje normaal blijven doen over koffie, je bent geen goud aan het drinken,” vindt Jenko Rademaker, die samen met Raymon Melief de Eindhovense bar ZwartWit Koffie runt. De uitspraak is typerend voor het tweetal, dat tijdens een sabbatical in Australië gepakt werd door de Aussie way of living. De ontspannen levenshouding wil echter niet zeggen dat de mannen hun koffie niet serieus nemen. Integendeel.
Het streven naar de hoogste kwaliteit blijkt onder meer uit de keuze voor een customized La Marzocco Strada EP met ingebouwd osmosesysteem. Hoewel deze machine een stuk moeilijker te hanteren is dan de meer gangbare Linea, geeft de Strada de barista de mogelijkheid om het optimale uit boon en water te halen. Niet alleen qua koffie ligt de lat hoog, ook het eten is van een indrukwekkend niveau. Zo zijn de broodjes ontwikkeld door een sous-chef van een sterrenstaurant en worden enkel de beste producten gebruikt, veelal afkomstig uit Vershal Het Veem op het aangrenzende Strijp-S terrein.

AUSSIE FINESSE

De combinatie van kwaliteit en een relaxte houding is typerend voor de horeca in Melbourne, de stad waar beide mannen verslingerd raakten aan koffie. In de hippe wijk Brunswick leerde Jenko de fijne kneepjes van het baristavak, totdat Raymon over kwam vliegen om zijn plaats achter de koffiemachine in te nemen. Eenmaal terug op vaderlandse bodem werd de koffiekennis aangescherpt en begon het dromen over een eigen koffietent. Toen er een pand vrijkwam in het opkomende Victoriapark twijfelde het duo niet en zag ZwartWit Koffie al snel het levenslicht.
Verantwoordelijk voor de uitstraling en huisstijl van de koffiebar, die is gevestigd in een oude machinekamer van Philips, is vriend en designer Willem van Kollenburg. Hij ontwierp onder andere het logo. Elke maand is er in ZwartWit Koffie een borrelavond en op de laatste zondag van de maand kun je tijdens Lazy ZWunday genieten van live muziek op het ruime terras. Dit alles in een, hoe kan het ook anders, uitermate ontspannen setting.


Machine: La Marzocco Strada EP 3-groeps customized
Maler: Victoria Arduino Mythos One
Koffie: illy blend, speciality coffee van Blommers en Giraffe
Melk: Melkan volle melk
Soya: Alpro
Thee: Dammann Frères
Ontbijt/lunch specialiteit: gepocheerde eieren met avocado en pastinaakcrème en broodje met gemarineerde kip, gezuurde radijs en limoenmayonaise
Gebak: de befaamde blondies en cheesecake van Kinny’s Kitchen en de carrotcake van Pinkie Patisserie


ZwartWit Koffie
Victoriapark 7, Eindhoven
zwartwitkoffie.nl
Tekst Niels Bakker

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT