CoLab: Antwerp
25/04/2016 koffieTcacao
In evenementen, koffie
colab: Antwerp

Van maandag 25 april t/m woensdag 27 april huist CoLab zich in Antwerpen. Op het programma staat een tour door het Antwerpse Havengebied, presentaties van internationaal gerenommeerde sprekers en onder andere een 3-uur durende cupping workshop aan de hand van de nieuwe Sesonry Flavor Wheel.

CoLab zag vorig jaar het levenslicht met edities in Praag en Parijs. Voor de derde editie vormde Antwerpen een zeer logische keuze voor de organisatoren, The Barista Guild of Europe. De belangstelling voor specialty coffee groeit gestaag in Antwerpen met als resultaat dat er nieuwe cafés blijven opduiken in aanvulling op de gevestigde orde. Antwerpen is daarbij natuurlijk de thuisbasis van ‘s werelds grootste koffiepoort.

Dag 1: 25 april – De eerste Sip

Op maandag wordt er na de registratie met een eerste bakkie koffie gestart met een bezoek aan de grootste koffiehaven ter wereld. Deze bijzondere rondleiding biedt een inside view in de magazijnen, opslag en distributieruimtes van de Antwerpse haven. Na de tour host Cuperus in de middag een bijzondere cuppingsessie, waarbij je koffies aangeboden door alle CoLab partners kunt proeven. De dag wordt afgesloten met fun & games tijdens The Barista League bij Caffenation! Registreer je hier om mee te doen!

Programma: 25 april

11:50 uur – Antwerpen Haventour
Ga mee met deze rondleiding door het historische havengebied en het bezoek aan een groene koffie warhouse. De bus vertrekt vanaf Schoenmarkt, voor de Albert & Hein, op exact 12:00 uur.

15:30 uur – Cupping Sessie
Om 15:30 uur host Cuperus een bijzondere cuppingsessie met alle CoLab Coffees.

19:00 uur – The Barista League
De eerste dag wordt afgesloten koffieplezier en spelletjes bij Caffenation.

Dag 2: 26 april – The Body

Voor de tweede dag is CoLab: Antwerp wederom de samenwerking aangegaan met Tamper Tantrum, die voor een verrassende line-up zorgt met presentaties van inspirerende sprekers die je niet wilt missen! Elke spreker geeft een presentatie (20 min), waarna het publiek zijn/haar vragen mag stellen. Alle sprekers zullen ook deelnemen aan paneldiscussies onder leiding van gastheren Steve Leighton en Colin Harmon.
Dit zijn de 6 sprekers:

Charlotte Malaval | zelfstandig barista | Parijs

Zelfstandig barista Charlotte Malaval is als zesde geplaatst op de wereldranglijst na haar optreden tijdens het WBC 2015 in Seattle. In juni zal Charlotte opnieuw Frankrijk vertegenwoordigen tijdens het WBC in Dublin.

 

Stephen Morrissey
Specialty Coffee Association of America | CA, USA

Stephen Morrissey begon zijn carrière bij Rio Coffee Co. aan Exchequer Street in Dublin. Hij verhuisde daarna naar Londen om Square Mile Coffee Roasters te openen. In datzelfde jaar won hij ook The World Barista Championship in Kopenhagen. Momenteel woont hij in Amerika, waar hij Senior Creative Advisor is bij de Specialty Coffee Association of America. 

Taylor Browne
Brander | Oslo, Noorwegen

Taylor Browne deed haar koffiekennis op in Melbourne waar ze het geluk had te werken met legende Mark Dundon, de man achter specialty coffee spots St AliSeven Seeds en Brother Baba Budan. Na een pistop in Parijs en Oslo, heeft ze haar pijlen nu gezet op een eigen koffiebranderij in Noorwegen.

Rob Berghmans
Caffènation | Antwerpen, België

In 2003, een tijd waarin de wereld van specialty coffee nog onbekend terrein was, zette Rob Berghmans Caffènation op in Antwerpen. Met een filiaal in Antwerpen en in Amsterdam is Caffenation sindsdien een voorloper op het gebied van het sourcen, branden en serveren van uitstekende koffie.

 

Emma Sage
Specialty Coffee Association of America | CA, USA

Emma Sage is de Science Manager bij de Specialty Coffee Association of America. In haar functie legt ze een brug tussen de wetenschap en koffieindustrie.

Dr. Marco Wellinger
Onderzoeker

Marco Wellinger maakt deel uit van de onderzoeksgroep Chahan Yeretzian van The Institute of Chemistry and Biotechnology in ZHAW Wädenswil. Hij is ook de schrijver van het boek over water dat de SCAE uitbrengt tijdens  het WBC 2016 in Dublin.

Programma: 26 april

09:00 uur – Morning Coffee 
Espresso van Normo Coffee en The Barn
Filter van Cuperus en Atkinsons.

09:45 uur – Introductie
Tibor Varady

10:00 uur – Tamper Tantrum Live
Charlotte Malaval & Rob Berghmans

11:20 uur – Mid-morning Coffee
Espresso van Square Mile Coffee en Cuperus
Filter van Crossroast en Normo Coffee

11: 45 uur – Tamper Tantrum Live
Talor Browne
Morning Panel Discussion

13:05 uur – Lunch & Coffee
Espresso van Atkinsons en Crossroast
Filter van The Barn en Square Mile Coffee

13:55 uur – Towards a global organisation
Yannis Apostolopoulus

14:35 uur – Tamper Tantrum Live
Dr. Rhonda Miller
Emma Sage

15:55 uur – Afternoon Coffee
Espresso van Square Mile Coffee en Cuperus
Filter van The Barn en Square Mile Coffee

16:20 uur – Tamper Tantrum Live
Stephen Morrissy
Afternoon Panel Discussion

17:40 uur – Beer & Nibbles
by De Koninck & Coffeelabs

Dag 3: 27 april – De Afdronk

Na een dag met coffee talks kun je traditiegetrouw op de derde dag van CoLab: Antwerp genieten van verschillende cuptastings en je opgedane kennis in de praktijk brengen. Niemand minder dan Emma Sage en Dr. Rhonda Miller zullen een 3-uur durende cuppingsessie leiden waarin het nieuwe SCAA Flavor Wheel uitgebreid onder de loep wordt genomen.

Programma: 27 april

10:00 uur – Sensory Experience
Cupping workshop geleid door Dr. Rhonda Miller en Emma Sage.

Zien we jou in Antwerpen?

Info

Adres: De Studio | Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerp, Belgium
Websitehttp://www.baristaguildofeurope.com/2016-antwerp/ 
Tickets: vanaf 85 euro via http://www.baristaguildofeurope.com/tickets

0 Shares
Share
Pin