Horecava 2017; Blurring
03/01/2017 koffieTcacao
Horecava 2017

Tijdens de Horecava 2017 bevinden de segmenten Bakkerij en Koffie, Thee en Cacao zich voor het eerst samen in één hal, hal 12. Hiermee speelt de Horecava 2017 in op de ‘blurring’ trend.

Het woord zegt het al, blurring, grensvervaging. Steeds meer horecaondernemers ontdekken de meerwaarde van het zelf produceren van brood. Bakkerijen aan de andere hand breiden hun assortiment uit met koffie en thee. Wat je als ondernemer met deze grensvervaging kan doen is iets waar de Horecava 2017 op inhaakt.

In het segment Bakkerij heeft de Bakkerij van de (V)Oorsprong twee heuse wedstrijdteams staan. Het Boulangerie Team en het Nederlands Patisserie Team. Zij hebben samen een viennoiserie, ook wel een fijn bakkersproduct dat geen brood is, ontwikkeld en laten dit graag proeven aan de bezoekers. 
Studenten van de Bakery Insitute laten bezoekers kennis maken met de diversiteit op het gebied van 
viennoiserie, brood, chocolade en ijs. Daarnaast kun je plaats nemen aan lange tafels om je te laten inspireren voor ontbijt, koffie, lunch, petit four, high tea en borrelmomenten.

Bekijk hier de preview van het Bakkerij segment.

De bakkers maken ook deel uit van het Boon & Blad paviljoen. Het paviljoen bestaat uit een kas waar de bezoeker in zes stappen wordt meegenomen in het hele proces van koffie: van het oogsten van de bes tot aan de presentatie en bereiding in de koffie & thee bar. Hier zal Bakkerij van de (V)Oorsprong sweet pastries leveren zodat de bezoekers kunnen proeven wat foodpairing inhoudt: hoe versterken koffie en zoetigheden elkaar?
Tijdens de Horecava 2017 vinden er in het Boon & Blad paviljoen driemaal daags cuptastings plaats, hier kan je als bezoeker gratis aan deelnemen. Je proeft en ontdekt hier de diverse smaken van koffie en leert hoe je kwaliteit kan herkennen. 

Bekijk hier de preview van het Koffie, Thee en Cacao segment.

Voor bezoekers van het Boon & Blad paviljoen ligt de nieuwste editie van koffieTcacao magazine klaar!
Daarnaast worden er bij de Barista Bonanza, georganiseerd door de SCAE International, de nieuwste koffietrends gepresenteerd door internationale barista’s.

Samenwerking Koffie, Thee & Cacao

Het paviljoen Boon & Blad is een samenwerking tussen de Horecava en alle koffie & thee exposanten en partners, de International Tea and Coffee (ITC) Academy, Giesen, Douqué en koffieTcacao magazine. Barista Bonanza wordt georganiseerd door SCAE International.

 

3 Shares
Share3
Pin