Winnaar Dutch Tea Championship: Jozefien Muylle

Winnaar Dutch Tea Championship: Jozefien Muylle
12/03/2017 koffieTcacao
  • Jozefien Muylle Dutch Tea Championship 2017
  • Jozefien Muylle wint Dutch Tea Championship 2017
  • Jozefien Muylle Dutch Tea Championship

De Belgische Jozefien Muylle van Be Your Tea verzekert op de derde dag van The Amsterdam Coffee Festival de winst in het Dutch Tea Championship 2017. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Anja Schukkink, die dit jaar als jurylid fungeerde.

Jozefien Muylle wint de zesde editie van het Dutch Tea Championship, dat sinds vorig jaar wordt georganiseerd door de International Tea & Coffee Academy. Tijdens deze finale van het theekampioenschap nam de Belgische fijnproefster het gedurende drie rondes op tegen:

2. Pieter Bas Prins
3. Charlotte van de Ven
4. Mark van den Bogaert

De driekoppige jury, die dit jaar bestond uit Anja Schukkink eigenares van Tea in Motion, Jan Smink chefkok van De Librije en Viral Sheth, global sourcing manager van Douwe Egberts/Pickwick, riep Muylle uiteindelijk uit tot winnaar.


Jozefien Muylle: interview


De finale bestond dit jaar uit drie onderdelen: bereiden, proeven en een tea pairing. Tijdens iedere ronde wordt er aanspraak gemaakt op de kennis en smaak van de deelnemers.

Bereiden, proeven, combineren

Zo krijgen de deelnemers in de eerste ronde te maken met een mystery tea. Met 15 minuten op de klok moet elke finalist hiervan een zo lekker mogelijke thee zetten. Na een korte pauze volgt de tweede ronde. Tijdens dit onderdeel krijgen de deelnemers thee in een zwarte kom geserveerd, die ze vervolgens door te ruiken en proeven moeten identificeren. In deze ronde draait het dus: “Wie heeft de beste smaakpapillen?”. In de laatste ronde moeten de deelnemers een tea paring maken bij een gerecht van jurylid Jan Smink, chefkok van De Librije.

Het kampioenschap

Het Dutch Tea Championship wordt jaarlijks georganiseerd door de ITC Academy en is hét kampioenschap waar theeprofessionals worden getest op verschillende disciplines, waaronder kennis over thee, bereidingskwaliteiten en smaak- en proefvaardigheden. Muylle ontvangt naast de titel Dutch Tea Champion 2017 een theereis naar een theeproducerend land.

4 Shares
Share4
Pin