Koffie in Rotterdam: 5x nieuwe specialty coffeebars

Fijne specialty coffee-adressen, je kunt er nooit genoeg van hebben. Daarom vijf nieuwe koffiezaken in rotterdam om erbij te pennen in jouw little black book.

Hotel âme

Een hotel, café en winkel: het nieuwe Hotel âme dat sinds augustus 2021 is gevestigd in een mooi monumentaal pand aan de Eendrachtweg is ontworpen met de moderne reiziger in gedachten. De ambacht straalt van het Japans-Scandinavisch vormgegeven interieur af. Bij Hotel âme geniet je onder andere koffies van de Rotterdamse branderij Shokunin uit handgemaakte keramieken kopjes van een andere ‘local’, Studio Kurē.

Adres: Eendrachtsweg 19
@hotelame

 

Giraffe Coffee Bar & Academy

Na acht jaar andere horecazaken te voorzien van koffie, opende Giraffe Coffee Roasters in de zomer van 2021 een eigen koffiebar in het centrum van Rotterdam. Op de Hoogstraat delen ze een pand met Bomba Bomba Cycling Boutique. In de winkel is exclusieve wielerkleding te koop en in de grote kelder is de trainingsruimte voor de Giraffe Coffee Academy. Naast het aanbod van alle koffies uit eigen stal, gezet met iedere denkbare zetmethode aan de lange bar met marmeren blad, is er ook een uitgebreide theekaart met Aziatische theeën van het Engelse merk Jing Tea. “Hun benadering van thee, met een focus op terroir en seizoen, sluit goed aan op onze benadering van koffie”, vertelt eigenaar Maarten van der Jagt.

Adres: Hoogstraat 46A
@giraffecoffeeroasters

 

 


Lees ook: 17x koffie to go in Rotterdam


Williams Canteen

Verstopt in de William Boothlaan, een zijstraat van de drukke Rotterdamse Witte de Withstraat, valt de allday horecazaak (van ontbijt tot diner) misschien niet gelijk op, maar eenmaal ontdekt is William’s Canteen niet meer weg te denken. Sinds eind november 2019 bewijst de hotspot zich met steengoede koffie, cocktails en een experimentele keuken. Op de bar schittert er een zwarte Slayer Steam X espressomachine, omgeven door twee Mythos I koffiemolens, een Mahlkönig EK43 en prachtige, bruine koffiekoppen in jarenzeventigstijl van Loveramics. Het team van Williams Canteen ontwikkelde bovendien een compleet koffiemenu met wisselende koffies voor V60, AeroPress en Moccamaster en altijd twee verschillende espresso’s. Op de eerste espressomolen zit de vaste Colombiaanse koffie Los Osos van de Rotterdamse branderij Man Met Bril Koffie, op de tweede wordt gewisseld met andere branders zoals Schot Koffie en Sprout Coffee Roasters. 

Adres: William Boothlaan 5A
@williamscanteen

 

 

Cafecito Meent

Vers van de pers aan de Meent 52 is Cafecito. De koffiebranderij met al drie filialen in Amsterdam is dankzij eigenaar Brian Oldenstam sinds kort ook te vinden in Rotterdam.  Geheel naar voorbeeld van de andere telgen in de familie loop je bij de nieuwe hippe, strak ingerichte koffiezaak makkelijk binnen voor een koffie to go, maar scoor je er ook verschillende zetmethoden voor thuis. 

Adres: Meent 52
@cafecito_nl

Café Prêt à Boire

Koffiehandel Pretoria was jaren een boegbeeld in Katendrecht. Toen Maud van Berlo, oprichter van de Rotterdamse wijnimporteur Blije Wijnen, het hoekpand vlakbij het Afrikaanderplein leeg zag staan, was ze op slag verliefd en waren de plannen voor een koffiebar dat lokale ambachtelijke producten biedt snel gesmeden. Naast koffie van Shokunin geniet je bij Café Prêt à Boire van taarten, tosti’s en worstenbroodjes tot huisgemaakte soep en een lekkere kaasplank net een natuurwijntje.

Adres: Bloemfonteinstraat 78C
@cafepretaboire

 

 


Meer koffie in Rotterdam


5X koffie in Het Industriegebouw

5X Koffie-hotspots in Rotterdam

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 43 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT