Barista aan Zet Jaideep Sidhu

My Little Cup, Jaideep Sidhu: Aeropress

Elke editie vraagt koffieTcacao een barista naar zijn favoriete zetmethode met bijbehorend recept. Dit keer deelt de winnaar van Belgian Aeropress championship 2021 en barista bij My Little Cup in Brussel, Jaideep Sidhu, zijn winnende aeropress recept.

 
Favoriete zetmethode: AeroPress
Koffie: natural, anaerobe Nicaragua van Finca Aurora
Smaakomschrijving: bloedsinaasappel, ahornsiroop, tepache, kamille
Brander: Wide Awake Coffee, € 13 voor 250 gram
Hoeveelheid: 18 gram voor 115 ml water + 75 ml bypass
Maalgraad: 1100 ųm, medium
Doorlooptijd: 2.15 min.
Water: Spa Blauw, 79°C
Bereiding: 
Voeg in 10 seconden 115 milliliter water toe aan het koffiebed. Haal ondertussen de deksel van de waterkoker eraf om het resterende water een beetje af te laten koelen. Roer na 1 minuut de koffie gedurende 10 seconden met een lepel vijf keer in cirkels krachtig door en vijf keer voorzichtig heen en weer. Doe de dop erop en druk in 25 seconden de overtollige lucht eruit. Flip de AeroPress en druk 30 seconden. Voeg 75 milliliter water toe aan de concentratie en geniet

 

Dit recept uitproberen of zelf experimenteren met de AeroPress?
BESTEL HIER DE AEROPRESS 

Tip van Jaideep Sidhu, My Little Cup:

Experimenteer bij dit AeroPress recept met de watertemperatuur en maalgraad. Bij deze koffie verkleinde de lagere temperatuur en grovere maling de kans op bitterheid. In het kopje was de koffie vrij sappig, met heldere zuren en een cognac-achtig mondgevoel.

Wil jij ook met jouw recept in KTC staan?

We zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe, ervaren, originele of gewoon heel sympathieke barista’s die met hun recept willen schitteren in onze vaste rubriek Barista aan Zet! Wil jij jezelf terug vinden in één van de volgende edities van koffieTcacao? Stuur dan snel een mailtje naar onze redactie!

Share on

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Het laatste nieuws

Het beste van koffieTcacao in je inbox

koffieTcacao 43 spb

koffieTcacao magazine

koffieTcacao is hét lifestyle magazine dat vier keer per jaar verhalen, nieuws en trends uit de levendige specialty coffee, thee én cacaoscene dichtbij brengt met diepgaande journalistiek en een geweldig design.

WIJ DENKEN DAT JE DIT VAST OOK LEUK VINDT