ORIGINES

Een blik achter de schermen in de landen van oorsprong.

Het Oegandese Latitude Craft Chocolate verwerkt een deel van de geoogste cacao zelf tot heerlijke chocoladerepen. Kom meer te weten over Latitude in de regio Bundibugyo.

Met coaching van het CBI heeft Liberia in de afgelopen drie jaar stappen gezet om lokale cacao op de kaart te zetten. Waar staat het land nu?

Koffieregio Centrale Provincie Kenia

Keniaanse koffie wordt alom gewaardeerd om de hoge kwaliteit, nauwgezette bereiding en voortreffelijke smaak. Ongeveer 60% van alle koffie in Kenia komt uit de Centrale Provincie.

Huehuetenango koffieregio Guatemala

Specialty coffee uit Guatemala behoort tot de smaakvolste, meest genuanceerde koffie te wereld. Lees meer over een van de best erkende koffieregio's, Huehuetenango.

koffieregio Turrialba

Costa Rica verbouwt al meer dan tweehonderd jaar koffie en telt acht officiële koffieregio’s. Een van de opvallendste is Turrialba.

Vietnamese koffie: een rijke geschiedenis

In Vietnam werkt een nieuwe generatie koffieprofessionals aan een stille koffierevolutie, met aandacht voor hun rijke historie.

oorsprong van oolong thee

Oolong werd in China ruim 1000 jaar geleden gebruikt bij ceremoniële keizerlijke aangelegenheden. Inmiddels is de thee ook in het westen enorm populair.

4x theeplantages in Europa

Van de Schotse hooglanden tot de Hollandse klei: Deirdre Deprettere neemt je mee naar 4 theeplantages in Europa.

Cha Camélia

Met haar theetuin Cha Camélia produceert Nina Gruntkowski net buiten Porto artisanale, biologische groene theeën. 

GRATIS HOTSPOT GIDS

Download nu de gratis hotspot gids met daarin onze tips voor 30 toffe koffiezaken in Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Den Haag en Rotterdam.