ORIGINES

Een blik achter de schermen in de landen van oorsprong.

Honeybush is een bergthee die alleen groeit in het Zuid-Afrikaanse fynbos. Opmeer Reports onderzocht hoe de 'thee' groeit en wordt verwerkt.

Het Oegandese Latitude Craft Chocolate verwerkt een deel van de geoogste cacao zelf tot heerlijke chocoladerepen. Kom meer te weten over Latitude in de regio Bundibugyo.

Met coaching van het CBI heeft Liberia in de afgelopen drie jaar stappen gezet om lokale cacao op de kaart te zetten. Waar staat het land nu?

Keniaanse koffie wordt alom gewaardeerd om de hoge kwaliteit, nauwgezette bereiding en voortreffelijke smaak. Ongeveer 60% van alle koffie in Kenia komt uit de Centrale Provincie.

De duurzame chocolade van de Bribri blijft in stand dankzij eeuwenoude landbouwtechnieken.

Specialty coffee uit Guatemala behoort tot de smaakvolste, meest genuanceerde koffie te wereld. Lees meer over een van de best erkende koffieregio's, Huehuetenango.

Costa Rica verbouwt al meer dan tweehonderd jaar koffie en telt acht officiële koffieregio’s. Een van de opvallendste is Turrialba.

Lees hoe koffieboeren in Sumatra gerichte steun kregen bij het implementeren van duurzame landbouwpraktijken.

De Oezbeekse bevolking kan zich geen leven zonder thee voorstellen. Daarnaast wil het land de komende jaren een serieuze speler worden op de theemarkt.

In Vietnam werkt een nieuwe generatie koffieprofessionals aan een stille koffierevolutie, met aandacht voor hun rijke historie.

Oolong werd in China ruim 1000 jaar geleden gebruikt bij ceremoniële keizerlijke aangelegenheden. Inmiddels is de thee ook in het westen enorm populair.

Van de Schotse hooglanden tot de Hollandse klei: Deirdre Deprettere neemt je mee naar 4 theeplantages in Europa.

Met haar theetuin Cha Camélia produceert Nina Gruntkowski net buiten Porto artisanale, biologische groene theeën.