Recept: matcha-kokosreep van witte chocolade

Recept: matcha-kokosreep van witte chocolade
07/01/2022 koffieTcacao
In recepten

IN HAAR BOEK DE CHOCOLADE BAR BIEDT ANNE-MARIJ DE KONING 35 RECEPTEN OM JE EIGEN CHOCOLADEREPEN TE MAKEN. UITERAARD MET KLASSIEKERS ALS TWIX-REEPJES OF DE KARAMEL-ZEEZOUTREEP MAAR OOK CRUNCHY NOTENKARAMEL MET RUBY CHOCOLADE, EEN FRISSE REEP VAN WITTE CHOCOLADE MET PERZIK EN HONEYCOMB OF DONKERE FUDGE MET BRAMEN EN HAZELNOOIT. EN WAT DACHT JE VAN DEZE MATCHA-KOKOSREEP?

Recept: matcha-kokosreep van witte chocolade met cranberries

Ingrediënten

300 g witte chocolade / 15 g matchapoeder / 100 g geraspte kokos / 75 g ongezouten walnoten / 75 g cranberry’s / 25 g kokosvlokken / onbespoten rozenblaadjes (optioneel), ter garnering

Benodigdheden

Pan met passende vuurvaste kom / suikerthermometer / marmeren plaat (optioneel) / tempereerspatel (optioneel), bakpapier / bakblik 21 x 21 cm / lepel


Bereiding 

  • Smelt de witte chocolade au bain- marie tot een temperatuur van 40-45°C en roer hier alle ingrediënten doorheen, behalve de kokosvlokken en de rozenblaadjes.
  • Giet het chocolademengsel in het met bakpapier bekleed, vierkant bakblik en spreid met de achterkant van een lepel in een gelijkmatige laag uit.
  • Garneer de matcha-kokosreep van witte chocolade met de kokosvlokken en rozenblaadjes. Laat de chocolade uitharden voordat je het in vierkante blokjes snijdt.

De chocolade bar
Good Cook
ISBN 9789461432643
Prijs € 14,95

goodcook.nl

Smaakt dit recept voor matcha-kokosreep naar meer? Deze andere recepten uit De Chocolade Bar vind je in KTC 41!

Espressogranola met dadels en donkere melkchocolade

Donkere fudge met bramen en hazelnoot

Witte chocolade met limoen, gember en munt

0 Shares
Share
Pin